|

Kabineye giren 4 yeni isim

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hükümet kurma görevini aldıktan sonra yeni kabineyi açıkladı. Sürpriz isimlerin yer aldığı kabineye giren 4 yeni isim dikkat çekiyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 13:10 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kabineye giren 4 yeni isim
Kabineye giren 4 yeni isim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nu dün akşam Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, hükümeti kurma görevini vermişti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşk'ünden ayrıldıktan sonra Başbakanlık Merkez Bina'da düzenleyeceği basın toplantısında yeni kabineyi açıkladı.

4 yeni isim ise yeni kabineye girdi. Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı, Volkan Bozkır Avrupa Birliği Bakanı, Nurettin Canikli ise Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapacak.

Numan Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

1959 yılında Ünye'de doğdu.

Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezini hazırladı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1992 yılında iktisat doktoru, 1994 yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent unvanı aldı.

Yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra "Sanayi Ötesi Dönüşüm" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli" isimli basılmış eserleri mevcuttur.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi hocalığı yaptı.

1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi oldu. Daha sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüttü.

26 Ekim 2008 tarihinde Saadet Partisi 3. Olağan Kongresinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Kurtulmuş yeniden Genel Başkan olarak seçildiği 11 Temmuz 2010 kongresinin ardından 1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi'nden ayrılarak, yeni siyasi hareketine başladı.

1 Kasım 2010 tarihinde kurulan Halkın Sesi Partisi'nde siyasete devam eden Kurtulmuş, son olarak 22 Eylül 2012 tarihinde İstanbul'da yapılan bütünleşme toplantısı ile AK Parti'ye dahil oldu.

Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yalçın Akdoğan

AK Parti Ankara Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır.

Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Volkan Bozkır

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirildi.

Volkan Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Fethi, annesinin adı Sevgi'dir.

Büyükelçi, Diplomat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibidir.

24. Dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığına ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Nurettin Canikli

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına getirildi.

15 Mayıs 1960 yılında Giresun'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Yüksek Lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığı'nda Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu.

AK Parti Kurucu Üyesi olan Nurettin Canikli 22. Dönem Giresun Milletvekilliği yapmıştır. Yine aynı dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi görevlerini yürütmüştür.

İngilizce bilen Nurettin Canikli, evli ve dört çocuk babasıdır.

10 yıl önce