|

Kamalak: CHP kopya çekti

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, "Biz 40 yıldır ne diyoruz, 'yaşanabilir bir Türkiye'. Peki, CHP bu seçimde ne diyor, 'yaşanacak Türkiye'. Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış, olduğu gibi kopya etmiş. Merak etmeyin, kopyayı vereni de biliyoruz. Selam olsun Bekaroğlu'na" dedi.

Yeni Şafak
21:32 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 10:08 - 20/05/2015 Çarşamba
AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP'nin partilerinin seçim vaatlerini kopyaladığını iddia ederek, "Biz 40 yıldır ne diyoruz, 'yaşanabilir bir Türkiye'. Peki, CHP bu seçimde ne diyor, 'yaşanacak Türkiye'. Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış, olduğu gibi kopya etmiş. Merak etmeyin, kopyayı vereni de biliyoruz. Selam olsun Bekaroğlu'na" dedi.



Kamalak, Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak seçimin Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.



Mevcut iktidarın ülkeyi kaosun içerisine sürüklediğini öne süren Kamalak, "İslam ülkeleri tarihte olmadığı kadar perişan. Her yerde gözyaşı ve kan var, yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Ateş kapımıza dayandı ama bunların yaptığı tek şey, meydanlarda slogan atmaktan ibarettir. Ne diyorlar mesela? 'Güçlü Türkiye' diyorlar. Sen İslam Birliği'ni ağzına alabiliyor musun? Ondan haber ver" diye konuştu.



Kamalak, iktidara geldiklerinde fabrikaların, gençlerin çalışacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Şimdi ara sıra çıkıp milleti kandırabilmek için 'yerli otomobil yapacak yiğit arıyoruz' diyorlar. Biz, buradan haykırıyoruz. Beyhude yorulmayın, Milli Görüş iktidara gelmeden, Saadet Partisi iktidar olmadan bırakın otomobil yapmayı, siz emin olun otomobilin tekerini bile yapamazsınız. Çünkü aradığınız yiğitler Milli Görüşçü, alperen, mücahit ve şu meydanı dolduran yiğitlerdir. Buraya geleceksiniz."



İktidarın başkanlık sistemiyle her şeyin düzeleceğine inandığını ifade eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:



"O zaman beraberce soralım; siz 13 yıldır iktidardasınız, asgari ücreti iki katına çıkarmak istediniz de parlamenter sistem mi engelledi? İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam vermek istediniz de parlamenter sistem mi mani oldu? Sakaryalı işsiz gençlerimize çalışacak fabrikalar kurmak istediniz de bu sistem mi mani oldu? Özü şu; biz diyoruz ki 'keramet yönetim sisteminde değil, üretim sistemindedir. Ekonominiz güçlü, paranız değerli, sanayiniz güçlüyse dünyada bir yeriniz, geçerli bir itibarınız, sözünüz var demektir.' Bu işler zihniyet meselesidir, zihniyet değişmedikçe icraat değişmez. İşte 7 Haziran'da bu zihniyeti değiştirebilmek için önünüze çok önemli bir fırsat geliyor. Milli ittifakı, Saadet Partisi'ni Allah'ın izniyle TBMM'ye göndereceğiz."



Kamalak, CHP'nin Saadet'in seçim vaatlerini kopyaladığını iddia ederek, "Biz 40 yıldır ne diyoruz, 'yaşanabilir bir Türkiye'. Peki, CHP bu seçimde ne diyor, 'yaşanacak Türkiye'. Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış, olduğu gibi kopya etmiş. Merak etmeyin, kopyayı vereni de biliyoruz. Selam olsun Bekaroğlu'na. Ama yine Bekaroğlu kardeşimiz, gayet iyi bilir ki bu işler öyle kopya çekmekle falan olmaz. Bu işleri yapmak için şuur, aşk, millet sevgisi, heyecan ve iman lazım" değerlendirmesinde bulundu.





Eski BBP Genel Başkanı Destici


Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Milli İttifak'ın engellenemeyeceğini, siyaseti şahsi ve parti çıkarları için değil ülkesi, milleti ve inandığı değerler uğruna yapacağını söyledi.



Genel seçimlerin hem ülke hem millet hem de Türk-İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının bitmesinin, barış ve kardeşliğin sağlanmasının teminatı olacağını dile getiren Destici, şöyle konuştu:



"İslam dünyasını, barışa, huzura ve sükuna erdireceğiz Allah'ın izniyle. Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Mursi kardeşimiz, sen üzülme! Allah seninledir, Allah bizimledir. Gerçek dostların ve dua edenler, bu meydandadır. İnşallah bu meydanların duası, senin ve bütün Müslümanlar'ın kurtuluşuna vesile olacaktır. Milli İttifak'ın iktidarında, hem İslam dünyasında hem de Türk dünyasında ve bütün mazlumlarla kucaklaşacağız ve zalimleri bu ülkelerin başından hep birlikte göndereceğiz inşallah. İnanmadığımız, yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik, söylemeyeceğiz."



"HDP eşittir, PKK" diyen Destici, "HDP'ye oy vermeyi düşünenler, şunu unutmasınlar, HDP'ye oy vermek demek, PKK'ya oy vermek demektir, PKK'nın geçmişte yaptığı her zulüm, kan, hainlik ve bölücülüğün bedelini üstlenmesidir. Onların gelecekte yapacaklarına da ortak olmuş olursunuz. Aklınızı başınıza alıp kendinize gelin, işte burada tertemiz, pırıl pırıl, imanlı, inançlı, doğru kadrolar, Milli İttifak kadroları. Oyunuzu buraya vereceksiniz ve hep birlikte Milli İttifak'ı kuracağız Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

#Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak
#Seçim
#7 Haziran
#Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
9 yıl önce