|

Kılıçdaroğlu gel tuvaletleri gez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda altın kaplama klozet olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi: Gel bütün tuvaletleri gez, bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin? Eğer zerre kadar kişilik varsa davetime uyar, gelir orayı gezer, görür.

Yeni Şafak
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 00:10 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Iğdır ve Erzurum'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın kaplama klozet olduğu iddiasındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Davetini tekrarlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:


2007'den bu yana ortaya çıkartılan krizleri aştık ve kurulan tezgahları milletle beraber bozduk. Bugün önümüzde yine bir oyun var. Bölücü örgütün güdümündeki partinin eşbaşkanı, 'üst akıl değil, ortak akıl' diyor. Burada, milliyetçi olduğu iddiasındaki parti ile bölücü örgütün güdümündeki partiyi, ana muhalefet partisi ile paralel ihanet şebekesini aynı ortaklığın içinde görüyoruz.



ARAMIZDAKİ FARK BU


Amerika'daki yayın organlarını, ülkemizdeki darbeci bazı medya kuruluşlarını, Ermeni lobisini aynı ortaklığın içinde görüyoruz. Peki bunlar kime karşı ortaklık kurmuşlar? Bize, hükümete, imam hatip okullarına, dini müesseselere karşı ortaklık kurmuşlar. Bunlar, millete karşı ortaklık kurmuşlar. Biz millete hizmet için, onlar millete karşı ortaklık kurmak için çalışıyor.



ORANIN TEMİZLİĞİNİ Mİ YAPTIN


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'klozetlerin altın kaplama olduğu' iddia edildi. TRT'nin canlı yayınında 'hodri meydan' dedik. Bu sabah da (dün) Genel Sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) hemen bir bildirimde bulundum ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez, bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin? Eğer bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim ama bulamazsan şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Ey Kılıçdaroğlu ne zamandan beri Beytepe Külliyesi'nin tuvaletlerini gezdin veya oralarının temizliğini yaptın da bunların altın suyuna batırılmış klozet olduğunu öğrendin.



HAYSİYET VARSA DAVETE UYAR


Eğer zerre kadar kişilik varsa zerre kadar haysiyet varsa bu yazılı davetime uyar, gelir orayı gezer, görür. Aksi takdirde söyleyeceğim başka şeyler var, şimdi onlara girmiyorum. Bunların kılavuzu karga. Günlerdir söylediği laf bu, 'Altın kaplama klozet, altın klozet'. Bir partinin genel başkanı olduğunu iddia eden kişi bu tür yalan yanlış şeyler söyler mi? Geldiğimizden beri 'bardak, çanak' bunlarla uğraşıyor. Biz geldiğimizden beri ne bardak aldık ne çanak aldık. Geldiğimizde ne varsa onlarla çalışıyoruz ama iftira atacak ya. 'İftira at, tutmazsa iz bırakır'. Mantık bu.



BAR SANATÇISI HAVASINDA


6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa döküp 50 kişinin ölümüne yol açan eşbaşkanı türkü, bar sanatçısı havasında pazarlamak için var güçleriyle çalışıyorlar. Bugüne kadar Kürt kardeşlerimin geleceği için ağzından tek söz çıkmamış olanların barajı geçmesi için İstanbul'daki elitler seferber olmuş durumda. Üçüncü kattan Yasin Börü'yü atıp bıçaklamak suretiyle üzerinden arabayla geçerek şehit edenlere, bu ülkede bu tür aydın geçinenlerin destek vermesine ne diyeceksiniz? Karanlık. Bunlar kandan besleniyor. Arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları mümkün değil.





Yol arkadaşlığını bayağı ilerlettiler


Muhalefetin İç Güvenlik Paketi'nin TBMM'deki görüşmelerindeki tavrını hatırlatan Erdoğan, “Bunların arasında durumu en vahim olan, milliyetçi parti iddiasındaki konum. İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında bölücü örgütün partisiyle bu parti, yanlarına ana muhalefeti de alarak Meclis'i eylem alanına çevirmişlerdi. Vandalların, esnafın dükkanını yakıp yıkanların, sokak eşkıyalarının haklarını savunmak için her türlü yola başvurdular. O zaman ki yol arkadaşlıklarını maşallah bayağı ilerlettiler. Şimdi var güçleriyle bölücü örgütün partisinin barajı aşması için çaba sarf ediyorlar” diye konuştu.



Bu kez de 'altın klozet' çarkı





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'altın klozet' iddiasından da çarketti. Bir televizyon kanalında soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altın klozet resti' soruldu. Altın kaplı klozetlerin fotoğrafların gazetelerde yer aldığını savunan Kılıçdaroğlu, modaratörün “Altın kaplı klozet sarayda mıydı?” sorusu üzerine şöyle konuştu: “Ben saray şu veya bu demedim. Ama açık ve net şunu dedim: Bu ülkede altın kaplı klozetler yapıyorsa bunu birilerinin düşünmesi lazım. Beyefendi üstüne alınmış.” Oysa Kılıçadaroğlu Kütahya konuşmasında doğrudan Cumhurbaşkanı'na seslenerek aynen şu ifadeleri kullanmıştı: "İtiraz ediyorlar bu para verilemez diye. Sen Saray'a para harcadın bu parayı veremezsin. Artık tuvalete giderken bile altın klozet kullanıyorsun. Sen işçinin halinden anlamazsın." Öte yandan Kılıçdaroğlu adına açıklama yapan Gürsel Tekin, resmi davet alan CHP liderinin Saray'a gitmeyeceğini söyledi. Tekin 'Kılıçdaroğlu'nun kaçak saraya gitmesi söz konusu değil" dedi.



Biden'e taziye mesajı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e büyük oğlu Beau Biden'in vefatından dolayı taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, gönderdiği mesajında, vefat haberinin kendisini de derinden üzdüğünü belirterek, Biden ailesine sabır ve metanet dileğinde bulundu. Biden ailesinin acılarını paylaştığını ifade eden Erdoğan mesajında ayrıca, “Çocuğunu kaybeden bir ebeveyni teskin edecek söz yoktur ama bu zor zamanda dua ve düşüncelerimizin sizinle olduğunu bilmenizi isterim” ifadesine de yer verdi.



#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı Sarayı
#6-8 Ekim olayları
9 yıl önce