|

Ortaöğretimde başörtüsü serbest

Hükümet orta öğretimde de başörtüsünü serbest bıraktı. Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yer alan 'başı açık' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır' dedi.

.
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:21 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Ortaöğretimde başörtüsü serbest
Ortaöğretimde başörtüsü serbest

Hükümet ortaöğretim de başörtüsü serbest bıraktı. Müjdeyi, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında verdi. Arınç, 'Öğrencilerin kılık kıyafetlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik gözden geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır' dedi. Kararla beraber öğrencilerin ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak öğretime devam edilebileceğini belirten Arınç, 'Bunun öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

UYUŞTURUCU İLE EYLEM PLANI HAZIR

Ayrıca Arınç, ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuşturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime bağlandığını söyledi.

TAKAS SÖZ KONUSU DEĞİL

Toplantıda 49 konsolosluk çalışanıyla ilgili gerçekleştirilen kurtarma operasyonun konuşulduğunu söyleyen Arınç, Türkiye'nin IŞİD ile ilgili politikasında bir değişiklik olmadığını belirtti. 'Değişen birşey yok' diyen Arınç, '46 yurttaşımızın kurtulmaları değişen tek şey. IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var' dedi. Musul'daki rehinelerin kurtarılmasını sağlayan operasyonun herkesin yüreğini kabartması gerektiğini belirten Arınç, 'Silah kullanılmamıştır. Takas sözcüğü söz konusu olamaz' dedi. Başbakan Yardımcısı Arınç tampon bölge konusundaki sorular üzerine de, 'Tampon bölge gibi uygulamalar BM karıyla alınabilir. New York'ta kabul görürse, Türkiye planını yapıyor' dedi.

Türkiye üzerine düşeni yapar

Suriye sınırındaki yeni göç dalgasından da bahseden Arınç, 'Biz elbette, sınırımıza dayanan bu kadar insanları da gördükten sonra, ismi ne olursa olsun, terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır. Ama akılcı bir biçimde yapacaktır. İşin başını ve sonunu düşünerek yapacaktır' ifadelerini de kullandı.

Tezkere daha kapsayıcı olacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'nin, 1 Ekim'de açılmasını takiben 2 Ekim günü de çalışma yapacağını belirterek, 'Suriye ve Irak ile yaşanan olaylar sebebiyle iki ayrı tezkeremiz gelecektir. Ana hatlarını biliyorum ama meclise gittikten sonra üzerinde tartışmalar yapılması herhalde daha aydınlatıcı olacaktır' diye konuştu. Arınç, sorular üzerine tezkerede 1-2 ufak değişiklik olabileceğini, kapsayıcı bir tezkere olmasını planladıklarını belirtti. Arınç, 'Yani bu tezkere çıktığı zaman, 'Benim şuna da ihtiyacım vardı' demeyeceğimiz, Bakanlar Kurulu adına söylüyorum, kapsamlı bir tezkere. Ancak bu tezkerelerin yöntemi, taşıması gereken unsurları anayasada belirtilmiştir. Onlar mutlaka yer alacaktır. Kapsamı, süresi, nerelerde, ne görevler yapılabileceği açık açık yazılacaktır. Ama önceki tezkerelerden birkaç husus bakımından farklılık olduğunu söyleyebilirim' değerlendirmesinde bulundu.


10 yıl önce