|

Saray'a örtülü ödenek

Yeni Şafak
04:00 - 27/03/2015 Friday
Güncelleme: 20:21 - 27/03/2015 Friday
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulmasını öngören önerge TBMM Genel Kurulu'nda, Torba Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde kabul edildi. Bu yasayla Cumhurbaşkanlığı istihbarat toplama yetkisi de elde etti. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından verilen önergenin kabulüyle yeni madde ihdas edildi.



İSTİHBARAT DA DAHİL


Önergeyle, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu'nun “örtülü ödenek” maddesinde değişiklik yapılıyor. Önergenin gerekçesinde, “Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ile olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icapları için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulmasının öngörüldüğü” ifade edildi.



İLK DEFA HALK SEÇTİ


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, önergeyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı. “Niçin bugüne kadar bu yetki verilmedi?” sorusuna da Yılmaz, şu cevabı verdi: “Bugüne kadar Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiyordu. o Makam da devletin başıdır ve sorumluluk içinde bu yetkisini kullanacaktır. Cumhurbaşkanlığı kurumunun bütçesi de Meclis'in denetimine tabidir.”  TBMM


#Cumhurbaşkanlığı
#TBMM
#İçişleri Bakanlığı
#Torba Kanun Teklifi
9 years ago