|

Şişli’yi çöz sonra gel

Başbakan Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili olumlu yönde gelişmeler olduğunu belirterek, bu konuda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi. Şişli Belediyesi’nde yaşananları hatırlatan Davutoğlu, “Şişli’yi bir çöz sonra gel karşımıza konuş. Paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2014 Thursday
Güncelleme: 21:52 - 24/12/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olmasıyla başlatılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantılarının her ay farklı illerde yapılması geleneği kapsamında aralık ayı toplantısı Edirne’de yapıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen 100. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu özetle şunları söyledi:

Türkiye yanlış iş yapmaz, insan onuruna aykırı hiç bir yanlış yerde durmaz. Bunu söylediğimiz için eleştiriyorlar. Aslında muhalefet partileriyle uğraşacak vaktimiz yok. Ben Kılıçdaroğlu’na birçok kere söylediğim, yaptığım çağrıyı buradan da yapıyorum: Biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Orayı bir çöz sonra gel karşımızda konuş. 

PARALEL BELEDİYE

Gözümüzün önünde Şişli’de bir hanedanlık gibi bir yapı kurulmuş. Bir CHP milletvekili ‘babadan oğula geçen belediye başkanlıkları’ kurulmuş diyor. Bu yüzden de disiplin kuruluna gidiyor. Belediyenin içinde bir paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde. Yaşanabilecek bütün çekişmeler yaşanıyor, tehdit, şantaj... Bütün bu hastalıklar Şişli’de yaşanırken, Kılıçdaroğlu büyükşehirleri nasıl idare ediyorsak Türkiye’yi de öyle idare ederiz demiştir. Allah muhafaza eylesin.

ÇÖZÜMDE KARARLIYIZ

Çözüm süreci milli birlik ve beraberliğin tekrar ihya edilmesi için demokrasiyle taçlanan yeni bir bütünleşme sürecidir. 6-7 Ekim olayları geçici bir duraklamayı beraberinde getirdi. Hiçbir suretle kamu düzeninden taviz verilemez. Verilirse çözüm süreci işlemez hale gelir. Edirne’den Hakkari’ye kadar kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilecektir, edilmiştir, korunmaya devam edecektir.

OLUMLU GELİŞMELER VAR

Evrensel ve çağdaş haklardan herkesin, ayrım olmadan en geniş anlamda istifade etmesi ortak gelecek bilinciyle gelecek nesillere kardeşlik tohumu ekmeleri için bu çabayı ekmeye devam edeceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var, hep beraber bunları inşallah takip ederek bu sürecin hayırlısıyla bir daha ülkenin hiçbir köşesinde hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz.

Sınır sürprizi

İlim Yayma Cemiyeti yüksek öğrenim yurdunun açılışını yapan Davutoğlu, Edirne’ye 5 kilometre uzaklıktaki Türkiye ve Yunanistan arasındaki sınır olan Pazarkule Sınır Kapısı’nı ziyaret etti. İlk olarak Türk Tugayı’nı ziyaret eden Davutoğlu daha sonra sınırın Yunanistan kapısına geçti. Sınır kapısının Yunanistan bölümünde görev yapan Yunan askerler, Davutoğlu’na Kavala kurabiyesi ikram etti, plaket sundu. Davutoğlu da bu hediyelere çini işlemeli porselen tabak ve çiçeklerle karşılık verdi. Davutoğlu, burada Yunanistan Başbakan’ı Antonis Samaras’la da telefon görüşmesi yaptı. Başbakan Yunan halkının yeni yılını tebrik etti. Davutoğlu daha sonra da TÜRGEV Moralızade Leyla Hanım Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını yaptı.


Belediyelere bütçe müjdesi

Başbakan Davutoğlu, tüm belediye başkanlarının bir isteğini de yerine getirdiklerinin müjdesini verdi. Davutoğlu, “Büyükşehir Belediyesi yasasının uygulamasını da gözleyerek bazı sorunları aşabilmek için bazı tedbirler konusunda çalışmalar başlatmıştık. Amasya’da büyükşehir olmayan şehirlerimizin belediye başkanları ile görüşmüştük. Ve bir komite oluşturduk. Genel bütçeden belediyelere gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmama kararı alındı. Parti ayrımı yapmadan tüm belediyelere yapacağız. Yüzde 40 oranında yapılan bu kesinti 6 ay boyunca yapılmayacak. Genel bütçeden giden paydan kesinti yapılmayacak. Dolayısıyla bu aktarılan kaynak konusunda ciddi bir rahatlama getirecek. Ayrıca tedbirleri de düşünüyoruz. Bunu yaparken tüm belediyelere yapıyoruz. Parti ayrımı olmaksızın yapıyoruz” dedi.

#Ahmet Davutoğlu
#AK Parti
#Edirne
9 years ago