|

Sürece destek yüzde 64

Başbakan Erdoğan, son çözüm anketini teşkilatlarla paylaştı: Sürece destek yüzde 64. Güneydoğu''da 81, Doğu Anadolu''da 77, İç Anadolu ile Marmara''da 59, Akdeniz, Ege ve Karadeniz''de ise 43-42.

Fazlı Şahan
00:00 - 28/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:23 - 28/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sürece destek yüzde 64
Sürece destek yüzde 64

AK Parti'de istişare ve değerlendirme toplantıları devam ediyor. Daha 5 bölge ile istişarelerde bulunan Başbakan Erdoğan, dün de Akdeniz bölgesi milletvekilleri ve il başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda, çözüm süreci ve yerel seçimler masaya yatırıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay sunum yaparken, milletvekilleri ve teşkilattan gelen soruları da yanıtladılar.

İŞTE DESTEK ORANLARI

Toplantıda AK Parti'nin çözüm süreci hakkında 21 Mart öncesinde yaptırdığı son anketin sonuçları da paylaşıldı. Türkiye genelinde çözüm sürecinde AK Parti'nin izlediği politikayı nasıl buluyorsunuz sorusuna vatandaşın yüzde 58'i olumlu bulduklarını ifade etti. Ankete göre kararsızların dağılması halinde ise oran yüzde 64. Sürece en yüksek desteğin ise Güneydoğu Anadolu'dan geldiği öğrenildi. Güneydoğu Anadolu'da destek yüzde 81 iken, Doğu Anadolu'da ise yüzde 77 oldu. Sürece destek İç Anadolu ve Marmara Bölgelerine yüzde 59, Akdeniz ise yüzde 49, Ege ve Karadeniz Bölgesinde ise yüzde 43-44.

MUHALEFET SABOTE EDEBİLİR

Toplantıda muhalefetin çözüme destek vermediğini ancak halkın desteğinin yüksek olduğunu kaydeden Erdoğan 'Yaptığımız araştırmalarda da bunu ortaya koydu. Halk süreci gayet iyi algıladı. Bu bizim için çok önemliydi' dedi. Erdoğan şunları kaydetti: 'Burada en büyük görev sizlere düşüyor. Bu süreçte muhalefet yaptıklarımızı karalamak, sabote etmek için yalana ve iftiraya yönelecek. Uyanık olun. Halka, süreci, neler yaptığımızı ve neyi hedeflediğimizi iyi anlatmalısınız.' .

EYALET GÜNDEMİMİZDE YOK

Büyükşehir düzenlemesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, yasanın hizmetin şehirlerdeki herkese ulaştırılması amacını taşıdığını söyledi. Muhalefetin düzenlemeyi 'eyalet sistemine gidiş' olarak yorumlandığını belirten Başbakan 'ın 'Amaç eyalet sistemine geçiş değil, daha iyi hizmet. Eyalet sistemi gündemimizde yok. Esasen, eyalet sistemi güçlü devletlere de zarar vermez, yarar da sağlıyor. ABD bunun örneği. Bizim de 2023 hedeflerimiz, o güçlü devletler arasına Türkiye'yi sokmak' dediği öne sürüldü.

Teşkilatlar da çözümü istiyor

AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantının ardından soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da sürecine desteğin çok yüksek olduğunu ifade etti. Atalay, 'Önceki 3 bölgede olduğu gibi sürece ilişkin başbakanımız bilgi veriyor. Hem de illerden gelen arkadaşlarımız görüşlerini söylüyor. Tabi her zaman ifade ettiğimiz gibi ülke genelinde sürece destek çok yüksek. Kendi milletvekillerimizin ve teşkilatlarımızın getirdiği destek de önemli. Biz bundan memnunuz.' diye konuştu.


11 yıl önce