|

Tırnağı bile olamazsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Özel’i Şah Fırat operasyonu nedeniyle eleştiren MHP lideri Bahçeli’ye isim vermeden sert tepki gösterdi: Sen Genelkurmay Başkanımız'ın atılacak tırnağının bir paresi bile olamazsın. Sen sadece Ankara’dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Gürsel Tekin'in 'o gazetelerin hepsine el koyacağız' sözlerini kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçi bu zorbalık onların genlerinde var. Kendilerine rehber ve ideal olarak Milli Şef dönemini, 1960 darbesini alanlardan başka ne beklenir. Biz kılavuz olarak sadece milletimizi aldık" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:16 - 24/02/2015 Salı
Diğer
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda üçüncü kez ağırladığı muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin Şah Fırat operasyonuna yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Anamuhalefet partisinin bir genel başkan yardımcısı (Gürsel Tekin) “o gazetelerin hepsine el koyacağız” dedi. 7 Haziran’da seçimi kazanıp iktidara gelecekler, 8 Haziran’da gazetelere ve artık daha başka neleri gözlerini kestirdilerse onlara el koyacaklar.

ZORBALIK GENLERİNDE VAR

Gerçi bu zorbalık onların genlerinde var. Tek parti döneminde yıllarca memleketi bu şekilde yönetmeye alıştıkları için şimdi iktidara geldiklerinde yine aynısını yapabileceklerini sanıyorlar. Kendilerine rehber ve ideal olarak Milli Şef dönemini, 1960 darbesini alanlardan başka ne beklenir. Biz, kendimize kılavuz olarak sadece ve sadece milletimizi aldık. 

SİYASET AKILLA YAPILIR

Güvenlik sebebiyle türbenin yerini değiştirdik. Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda görevli askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atmamak için bu kararı aldık. Siyaset duygusallık götürmez, akılla, bilimle, tecrübeyle yapılır. Tereyağından kıl çeker gibi halletmemiz gerekiyordu. Aylardır çalışmasını yaptık. Uzun süren titiz çalışmaların ve planlamalarla bir gecede bu operasyonu yaptık ve başarıyla neticelendirdik. 

SALDIRIYA SESSİZ KALAMAM

Her bakımdan gıpta edilen bir operasyon olmasına rağmen birilerinin bu konuda olumsuz bir algı oluşturmak için yoğun çaba sarf ettiğini görüyoruz. Bu konuda söylenen sözler, cehalet boyutunu, iftira boyutunu aştı. Türbe Suriye sınırları içinde bir başka yere nakledildi. Akıl ve vicdan sahibi olanların buna karşı çıkmaması gerekir. Ama karşı çıkanlar var. Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, şahsıma, Başbakanıma, Genelkurmay Başkanıma ve tüm operasyon içinde yer alanlara karşı yapılan saldırıya sessiz kalamam. 

ÖNCE AYNAYA BAKSIN

Bir siyasi partinin genel başkanı (Devlet Bahçeli), ülkenin Cumhurbaşkanı’na, Başbakanı’na, Genelkurmay Başkanı’na akıl almaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına bir baksınlar. Kalkıp da Genelkurmay Başkanımız'a akla, hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat, önce aynaya bir bakması lazım. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımız'ın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. 

KURU SIKI ATIYORSUN

Sen sadece Ankara’dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Kendi Genelkurmay Başkanı’na, edepten uzak ifadeleri yakıştırmak akla, izana sığmaz. Ben de diyorum ki milliyetçi olduğunu söyleyenler, bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanlara gereken dersi, cevabı, vakti, saati geldiğinde verirsiniz.

Esed rejimiyle birlikte hareket ediyorlar

Operasyonun gayet akıllı bir şekilde yapıldığını, en ufak bir toprak kaybı olmadığını ifade eden Erdoğan, “Milli iradenin temsilcilerine ve milletin bağrından çıkan kahraman ordumuza yönelttikleri saldırılar için kendilerini şiddetle kınıyorum. Milletimiz bu densizliklerin, bu haddini bilmezliklerin hesabını elbette kendilerinden soracaktır” dedi. Buradan kendilerine bir pay çıkararak, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanlara da asla itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Anamuhalefet, burada Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Aynı şekilde maalesef diğer muhalefet de Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Oradaki terör örgütleriyle beraber hareket etmektedirler. Çünkü bu harekete, bu operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır. Bunu da böyle bilmemiz lazım” diye konuştu.


Genlerimizde başkanlık var

Konuşmasında başkanlık sistemine de değinen Erdoğan, “Bizim genlerimizde aslında başkanlık sistemi vardır. Tarihimizden gelen böyle bir sistem vardır” dedi. “Öyle veya böyle, parlamenter demokrasiye geçildi. Parlamenter demokraside de dünyadaki örneklere baktığımız zaman bir yere kadar bir şeyi yakalarsınız, bu istikrar olabilir, şu olur, bu olur. Ama bir yere geldikten sonra orada patinaj başlıyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık daha ileri gidemiyorsunuz, orada kalıyorsunuz. Çünkü bir kilitleme söz konusu. Bakın şu anda İç Güvenlik Yasası, torba yasa Parlamento’da görüşülüyor. Düşünebiliyor musunuz 312 milletvekilini, 220 milletvekili kilitliyor. Düşünün, masanın üstündeki çanı söküp, onu kıracak kadar ileri gidebiliyorlar. Kürsüyü işgal edebiliyorlar. Kimisi affedersin teröristlerin yüzlerine taktığı maskeyi, Parlamento’da yüzüne takıyor. Derdiniz terör estirmek suretiyle, bu Meclis’i kilitlemek. Anamuhalefeti, diğer muhalefet partileri bir de tabii dışarıda paralel yapı dördü birleşmişler, ‘Acaba biz bu süreci nasıl tıkarız?’ Bunu aşmanın tek yolu başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemi olduğu anda, böyle bir şey yapmak mümkün değil.”


Bu milli bir meseledir

Düne kadar, “dini mahiyet içeriyor” diye türbe kavramına karşı çıkanların, bugün takındıkları tavrı görünce şaşırdığını belirten Erdoğan, “Biz o türbeyi sınırımıza yakın bir yere taşımakla, hiçbir hakkımızdan, iddiamızdan vazgeçmiş değiliz. Sadece askerlerimizin can güvenliğini temin, türbenin manevi hatırasına tazim için bir tedbir aldık ve bu nakli yaptık. Bu milli bir meseledir” diye konuştu. Erdoğan, bu meseleyi günlük siyasete alet edenlerin her şeyden önce Süleyman Şah’ın manevi hatırasına saygısızlık içinde olduğunu kaydetti.

#Cumhurbaşkanlığı Sarayı
#Tayyip Erdoğan
#Şah Fırat operasyonu
9 yıl önce