|

Topçu: Bu CHP milletin başına bela

Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesi ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı yemini etmesi dolayısıyla bir açıklama yaptı. CHP'yi eleştiren Topçu Davutoğlu ve Erdoğan'ı tebrik edip başarılar diledi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Topçu: Bu CHP milletin başına bela
Topçu: Bu CHP milletin başına bela

AK Parti kongresi ve cumhurbaşkanlığı yemin töreninde yaşananlara dair önemli çok çarpıcı değerlendirmeler yapan Topçu, CHP'nin tavrını sert sözlerle eleştirdi.

Topçu, açıklamasında şunları kaydetti: " 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Ak Parti 1. Olağanüstü Kongresinde genel başkanlığa seçilmesi dolayısıyla Sayın Ahmet Davutoğlu'nu en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni görevinde de başarılarının devam edeceğine en kalbi duygularımla inanıyorum.

Anadolu insanının inanınca başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yedi düvele karşı milli mücadeleyi verip, yepyeni bir devletle taçlandıran bu büyük milletin bağrından nice aslanlar, nice yiğitler, nice serdengeçtiler çıkmıştır. İşte görüyorsunuz, düne kadar ötekileştirilip, çeşitli bariyerlerle dışarıda tutulmaya çalışılan, devlet kapıları yüzüne kapatılan Anadolu'nun öz evlatları, kendimizden, içimizden birileri olarak gördüğümüz ruh kardeşlerimiz çok şükür bugün devleti gayet güzel bir şekilde yönetiyorlar. Cumhurbaşkanımız bir gemi kaptanının, müstakbel başbakanımız ise bir kunduracının oğludur. Bu ülkemiz açısından sessiz bir demokrasi devrimidir. Bu memlekete aşkla bağlı herkes bu güzel tablodan dolayı mutluluk ve gurur duymalıdır."

Demokrasi yolunda şehit Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun millet adına verdikleri canları; Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş'i de rahmetle anan Topçu "Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiye açısından çok önemli bir kazanım olacaktır. Özellikle medeniyet merkezli bir çizgide kararlılıkla sürdürdüğü dış politikamız birilerinin iddia ettiğinin tam aksine hem çok gerekli hem de zamanlaması çok doğru bir tercihtir. Milli davalarımız, medeniyet mirasımız, Ahmet Davutoğlu ve Sayın Erdoğan sayesinde tarih sandukasından çıkarılmış, reel siyasetin gündemine getirilerek devletin ve milletin kızıl elması olmuştur. Bugün artık bölgesel sınırlar anlamsızlaşmış, farklılıklar zenginlik olarak kabul edilmiş, öncü Türkiye için tarih ve millet şuuruyla yepyeni kutlu bir sefer başlatılmıştır. Buna kadim dostlarımız sevinmiş, kadim düşmanlarımız da pek üzülmüştür. İşte Suriye'de, Irak'ta yaşanan yol kazaları küresel kadim düşmanlarımızın oyunlarıdır. Sayın Davutoğlu ve Sayın Erdoğan'ın uyumlu ve enerjik çalışmaları sayesinde ülkemiz içine atılmaya çalışılan fetret döneminden çıkıp, inşallah yeni fetihler dönemine adım atacaktır. Ben buna inanıyor ve kendimce emarelerini de çok net görebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Topçu açıklamasına şöyle devam etti: "Bunun yanında Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yemin törenini CHP'nin sabote gayretlerini de aziz milletimiz ibretle izlemiştir. Bir CHP klasiği daha yaşanmıştır. Milli iradenin, yani sandığın temsili olan TBMM'de CHP bir kez daha milletin iradesine kabadayılık yapmıştır. Bu CHP milletin başına bela gibi davranmaktadır. Esasında siyaset iki şey için yapılır. Siyaset iktidar ve itibar için yapılır. CHP tek başına sandık iradesiyle hiç iktidar olamadı. İtibar ve iktidarın kaynağı millet iradesidir. İzlediği siyaset ve tavrıyla iktidar olacak gibi gözükmeyen CHP'nin mevcut davranışlarıyla milletin ekseriyeti nezdinde itibarı bir kez daha zedelenmiştir. CHP'nin itibarına Kılıçdaroğlu eliyle millet nezdinde derin bir çizik atılmıştır. Millet bu davranışları affetmeyeceği gibi milletin iradesine sağduyulu CHP seçmeni de affetmeyecektir.

Bu vesileyle bir konuya daha temas etmek isterim. Türk siyasetinde 12 yıldır bütün ilkler, yenilikler ve değişim hamleleri hep iktidar cephesinden geliyor. Muhalefet partileri ise ne yazık ki değişimin ruhunu ve toplumun taleplerini okuma konusunda ciddi bir başarısızlıkla karşı karşıyadır. Yeni dönemde siyaset ve devlet hayatında ciddi bir değişim süreci yaşanacaktır. Muhalefet partilerinin de eski alışkanlıklarından kurtulup, yeni Türkiye'nin argümanlarına ayak uyduracak şekilde siyaset üretmeleri hem kendileri hem de ülkemiz açısından hayırlı olacaktır. Siyaset boşluk kaldırmaz. Şayet mevcut partiler değişime ayak uyduramaz, suyun akışı yönünü iyi kestiremeseler tasfiye olacaklardır. Bu noktada Ahmet Davutoğlu ismi işte bu toplumsal değişimin ve yeni Türkiye'nin siyasi miladıdır."

Davutoğlu'nu kutlayan Topçu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yeni görevinde başarılar diledi


10 yıl önce