|

Ülkede özgüven devrimi yaptık

Türkiye'nin yurtdışında el pençe divan duran başbakan döneminin sona erdiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bizimle birlikte bu aziz millet özgüveni yaşadı, özgüveni zirveye çıkardık. Bu milleti temsil edenler hiçbir yerde hiçbir güç karşısında eğilmezler' dedi.

Fazlı Şahan
Fazlı Şahan
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 23:04 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ülkede özgüven devrimi yaptık
Ülkede özgüven devrimi yaptık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde akademisyenlere, Talas Raylı Sistemi ve Yeni Hal Kompleksi'nin açılışı için düzenlenen törende de halka hitap etti. Önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi: Aşı geliştirmeyle yüzde 100 milli bir aşı sektörü, bilimsel tabanı oluşturacağınızı duymaktan memnun oldum. Kalkınma Bakanlığına sunduğunuz proje ne ise onun arkasındayım. AK Parti'nin siyasetinde en temel değer özgüvendir. Kendine güvenemeyen bir milletin dünyaya söyleyecek sözü yoktur. Bizden önce gerek siyasette, gerek hayatın diğer alanlarında, yurdumuzun dışına çıktığında boynu eğik duranlar vardı. El pençe divan duran başbakanlar gördü bu ülke.

MİLLETİN TEMSİLCİSİ BAŞINI EĞMEZ

Bizimle birlikte bu aziz millet özgüveni yaşadı, özgüveni zirveye çıkardık. Ve dünya aleme gösterdik ki bu milleti temsil edenler, hiçbir yerde başlarını eğmezler, hiçbir güç karşısında eğilmezler. İşte 2013 yılında Gezi olaylarıyla, 17 Aralık komplosuyla, son olarak da Kobani bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye çalışanlar da hep bu özgüveni hedef edindiler.

ARTIK İKİ SİYASİ ANLAYIŞ VAR

Türkiye'de iki siyasi anlayış gittikçe berraklaşıyor. Bir siyasi anlayışın Türkiye'de de dünyada da bu ülkeyi küresel güç yapma iddiası var. Diğerlerinin ise sadece eleştiri, sadece hakaret, sadece iftiraya dayalı yaklaşımları var. Tuzak kuruyorlar, bu ülkenin huzuruna, istikrarına darbe vurmaya çalışıyorlar. ? KAYSERİ

Hızlı tren müjdesi

Kayseri'de 34 kilometre uzunluğunda, 55 istasyonu olan ve 500 kişinin istihdam edileceği Talas Raylı Sistemi'ni hizmete açtıklarını belirten Davutoğlu, hızlı trenin Kayseri'ye ulaşmasını takip edeceğini söyledi. Davutoğlu, 'İnşallah önümüzdeki yıl hepinizin heyecanla beklediği Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı için kazmayı vuracağız. Yine Antalya'dan gelip, belki de Türkiye'nin en önemli turizm koridorunu oluşturacak olan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattının da proje aşaması bitirilecek ve inşallah önümüzdeki yıl ilk kazmayı orada da vurmaya çalışacağız. Böylece Antalya'daki turizm havzamız Kayseri ile irtibatlanacak. Böylece Konya üzerinden Hazreti Mevlana tekrar Seyid Burhanettin Veli ile buluşmuş olacak' diye konuştu.

Vatman koltuğunda

Davutoğlu, açılışını gerçekleştirdiği hatta tramvay da kullandı. Vatman koltuğuna geçen Davutoğlu'na vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

9 yıl önce
default-profile-img