|

Yeni kabine bugün açıklanacak

Başbakanvekili Ahmet Davutoğlu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni kabineyi sunacak. Davutoğlu listeye son halini verirken bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son bir görüş alışverişi yapıp son halini kamuoyuyla paylaşacak.

Aa
00:00 - 29/08/2014 الجمعة
Güncelleme: 10:02 - 29/08/2014 الجمعة
Yeni Şafak
Yeni kabine bugün açıklanacak
Yeni kabine bugün açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nu dün akşam Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, hükümeti kurma görevini vermişti.

Davutoğlu, kabinesini bugün saat 11.30'da Çankaya Köşkü'nde Erdoğan'a sunacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenleyeceği basın toplantısında yeni kabineyi açıklayacak ve soruları yanıtlayacak.

Davutoğlu, akşam saatlerinde de AK Parti MKYK toplantısına başkanlık edecek.

MKYK TOPLANACAK

Bu arada önceki gün gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongre'de 1382 delegenin oyunu alarak AK Parti'nin 2. Genel Başkanlığına seçilen Başbakanvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partinin yeni MYK'sını belirlemek için de harekete geçti. Davutoğlu'nun, kabinenin onaylanmasından hemen sonra AK Parti'nin en üst karar alma mercii olan MKYK'yı toplayacak.

HEDEF GENÇLEŞTİRME

Kabine üyelerinin onaylanmasının ardından aynı gün AK Parti MYK'sını belirlenmiş olacak. Bugün akşam 17'de MKYK'yı toplayacak olan Davutoğlu, burada partide beraber çalışacağı genel başkan yardımcılarını belirleyecek. Dinamik bir yürütme kurulu kurmak istediği bilinen Davutoğlu'nun bunun için MYK'da önemli değişikliklerin yapması bekleniyor.

٪d سنوات قبل