|

Yeni kabine'de bu isimler yer almadı

Yeni kabinede 61. Hükümet'ten 3 isim yok. Beşir Atalay, Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı'nın girmediği kabineye, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli yeni giren isimler oldu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 13:02 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yeni kabine'de bu isimler yer almadı
Yeni kabine'de bu isimler yer almadı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Emrullah İşler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı kabine dışı kaldı.

58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 60. Hükümette İçişleri Bakanlığı yapana Beşir Atalay 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yapan Hayati Yazıcı, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olmuştu.

Emrullah İşler ise 25 Aralık 2013'ten sonra Başbakan Yardımcısı olmuştu.

Beşir Atalay'dan sonra çözüm sürecini kim yürütecek?

Çözüm sürecinde etkin bir görev üstlenen Beşir Atalay'ın yeni kabinede yer bulamaması Yalçın Akdoğan'ın Erdoğan hükümetinde başlayan Çözüm Süreci dönemini yürütmesi bekleniyor.

Beşir Atalay

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Temmuz 2007 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den Ankara Milletvekili seçildi.60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Haziran 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den Kırıkkale Milletvekili seçildi. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Hayati Yazıcı

Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş sürecinde yer alarak, partinin Kurucu Üyesi oldu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Yazıcı, Kasım 2002'den itibaren beş yıl süre ile AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Yazıcı, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 günü yapılan genel seçimlerde yeniden İstanbul Milletvekili seçilerek Parlamentoya giren Yazıcı, 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve Devlet Bakanı olarak görevine devam etmiştir.

12 Haziran 2011 günü yapılan genel seçimlerde Rize Milletvekili seçilerek tekrar Parlamentoya giren Hayati Yazıcı, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

Emrullah İşler

2011 yılında Türkiye genel seçimlerinde 24. Dönemde AK Parti Ankara milletvekili seçildi. İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı.

25 Aralık 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Hatay'dan Belediye başkan adayı olan Sadullah Ergin'den boşalan Adalet bakanlığına atanan Bekir Bozdağ'ın yerine de Başbakan Yardımcısı olarak Emrullah İşler atanmıştı.

10 yıl önce