|

Güneş erkenden yaşlandırır

Aa
00:00 - 8/08/2008 Friday
Güncelleme: 22:20 - 7/08/2008 Thursday
Yeni Şafak
Güneş erkenden yaşlandırır
Güneş erkenden yaşlandırır

Hava sıcaklığının diğer bölgelere oranda daha fazla hissedildiği güney sahillerini tercih eden tatilcilerin, bronz bir tene sahip olma uğruna güneş ışınlarının yan etkilerinden zarar görmemek için 40-50 faktör korumalı krem kullanması ve bu ürünlerin de ortalama 2,5 saatlik bir etkisinin bulunduğu bilinciyle hareket etmesi gerektiği hatırlatıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, doğadaki tek ultraviyole kaynağı olan güneşin faydalarının yanısıra zararlarının da olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Memişoğlu, vücudun D vitamini gereksiniminin büyük ölçüde güneş sayesinde sağlandığını belirterek, "Ancak korumasız bir şekilde güneş altında kalınması cilt kanserinden güneş yanıklarına, lekelerden erken yaşlanmaya kadar pekçok soruna yol açabilmektedir" diye konuştu.

KANSER GÜNEŞLE GELİR

Memişoğlu, güneşlenirken mutlaka krem kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak, şunları söyledi: "Hava sıcaklığının yüksek olduğu yerlerde 40-50 koruma faktörlü güneş kremi kullanmalılar. Bronz bir tene sahip olmak için uzun süre güneşlenmek, ciltte erken yaşlanma ve ilerleyen dönemlerde kansere yakalanma riskini tetikliyor”



16 years ago