|

Daima yaşam kazansın

Romatoloji hastaları ve uzman hekimler Ankara'da düzenlenen Hacettepe Üniversitesi Romatoid Artrit Hasta Hekim Buluşması'nda bir araya geldi.

YENİSAFAK.COM.TR / SAĞLIK
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 12:42 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Daima yaşam kazansın
Daima yaşam kazansın

Soldan sağa:

Doc. Dr. Umut Kalyoncu ve Doc. Dr. Ömer Karadag

Romatolojik hastalıklarda erken tanının önemini vurgulamak, toplumda hastalık hakkında farkındalık yaratmak, hasta ve ailelerinin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla 22 Eylül Pazartesi günü Ankara'da düzenlenen Hacettepe Üniversitesi Romatoid Artrit'te Hasta Hekim Buluşması romatoloji hastaları ve ailelerini uzman hekimler ve Artrit İle Yaşam Derneği yetkilileri ile bir araya getirdi. Bu anlamlı toplantı global biyofarma şirketi AbbVie'nin koşulsuz desteği ile Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Romatolojik hastalıklar konusunda toplumsal bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, hastalara destek olmak ve hastalar ile hekimler arasında sinerji yaratmak amacıyla düzenlenen toplantıda uzman isimler romatoloji hastaların hastalığı yakından tanıyıp yaşam kalitelerini yükseltmesine destek olmak için konuşmalar gerçekleştirdi. Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Romatoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Karadağ ve Doç. Dr. Umut Kalyoncu 'Hastalar için Romatizma ve Romatoid Artrit Nedir?' ve 'Romatoid Artrit'te Hastalık Yönetimi Ve Yaşam' konusunda katılımcıları aydınlattı. Artrit İle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Yeniçulha ise, 'Hasta Gözünden' isimli konuşmasında hastalıkla ilgili deneyimlerini paylaşmanın yanı sıra hastaları ve ailelerini dernek hakkında bilgilendirirdi. Toplantı hastalardan ve ailelerinden gelen soruların cevaplanması ile son buldu.

Bu özel ve anlamlı toplantılar Ankara'dan sonra Denizli'deki hasta buluşması ile devam edecek.

10 yıl önce