|

Miyopi tedavisinde gelinen son nokta: UYKU LENSİ

Uyku lensi, gözlükleri temizlemeden, lensleri solüsyonla nemlendirmeden, gözlük kutusunu ve lens solüsyonlarını yanınızda taşımanıza gerek olmaksızın yaşantınıza devam etmenize olanak sağlıyor

Mezin Tanrıseven
00:00 - 20/10/2011 Perşembe
Güncelleme: 22:41 - 19/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Miyopi tedavisinde gelinen son nokta: UYKU LENSİ
Miyopi tedavisinde gelinen son nokta: UYKU LENSİ

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cüneyt Ocak, uygulamanın miyopun ilerleme hızını da önemli ölçüde yavaşlattığını belirtti. Miyopi tedavisinde gözlük, kontakt lens ve excimer lazer tedavilerine alternatif bir metot olan ortokeratoloji, (uyku lensi) son yedi yıldır tüm dünyada uygulanan bir tedavi yöntemi.

PEKİ NASIL UYGULANIYOR?

Ortokeratoloji, yani LK denilen şekillendirici lensler sadece geceleri uyurken göze takılır, uyandıktan sonra gözden çıkartılır. Gözlük ve kontakt lense gün içinde ihtiyaç duyulmaz. LK lenslerin yalnız uyku sırasında takılması, rahat ve bakımının kolay olması da göz problemleri yaşayanlara büyük bir kullanım rahatlığı sunar. Şu an için -4,00 Dioptri miyopi ve -1,50 Dioptri astigmata kadar olan numaralar sıfırlanıyor.


Uyku Lensinin Excimer Lazer Cerrahis'ine göre avantajları nelerdir?

  • Lazer cerrahisi 18-20 yaşın üstündeki kişilere uygulanırken ortokeratoloji her yaştan kişiye uygulanabilinir.
  • Ortokeratolojide işlem sonrası ağrı olmadığı gibi steroid ve antibiyotik gibi damlaların kullanılmasına da ihtiyaç duyulmaz.
  • Excimer lazer sonrası iz belli olurken, LK lens uygulanan hastalarda iz belli olmaz.
  • Ortokeratoloji uygulandıktan sonra miyopinin artması durumunda lensi değiştirmek son derece kolaydır. Excimer lazer sonrasında ise numaranın artması durumunda tekrar ameliyat olmak gerekir.


  • 13 yıl önce