|

Sağlığın F@TİH'i geliyor

Eğitimin ardından sağlık alanında da FATİH dönemi başlıyor. Dijital Hastane Dönemi için Sağlık Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Proje kapsamında hekimler klinikte yatan hastaların yanına tablet bilgisayarlarla giderek vizitini yapacak

Fazlı Şahan
Fazlı Şahan
00:00 - 20/04/2012 Cuma
Güncelleme: 21:54 - 19/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Sağlığın F@TİH'i geliyor
Sağlığın F@TİH'i geliyor

FATİH ile sağlıkta dijital hastane dönemi başlıyor. Hastanın teşhis ve tedavisi bu taşınabilir bilgisayarlara kaydedilerek, hastanenin merkezi bilgisayar sistemine aktarılacak. Bu proje sayesinde hastanın günlük izlenen verilerinin yanı sıra, röntgen, ultrason, tomografi, MR gibi tüm görüntüleme bilgileri bilgisayar ortamında izlenebilecek. Böylelikle vakit kaybını önüne geçilecek, tedavi hizmetlerinin maliyetini azaltacak, tıbbi hataları ve hasta karıştırma vakalarını ortadan kaldırılmış olacak. Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde pilot uygulama olarak başlayan proje en kısa zamanda Türkiye geneline yayılacak. Eğitimde FATİH Projesinin ardından sağlık alanının da FATİH önemli bir proje.

Teknoloji gelişiminin sağlık alanına yansımalarını göz önüne alan Bakanlık, hastaneleri adeta bir teknoloji üssüne dönüştürecek. Pilot olarak uygulanan proje hem hekime hem de hastaya birçok kolaylık sağlayacak.


Fatih'i hekimler sevdi

Şu an pilot olarak uygulanan sistem hakkında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Murat Bozkurt, “Personellerimize işlerinde kolaylık, hastalarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sağlamak için tablet bilgisayar ve mobil bilgisayarları servislerde kullanılmaya başladık. Hekimlerimiz tablet ile hastalara bakmayı çok sevdiler. Hekimler hastanede vizit yaptığı sırada hastanın başında tüm tetkikleri tablet ile görebiliyor. Çekilmiş röntgenleri film şeklinde oynayabiliyor. Eskiye dönük tetkikleri inceleyebiliyor. Ayrıca o an ilaç yazılması gerekiyorsa bile bu sistem ile hekim eczaneye bağlanarak ilaç yazabiliyor” dedi.



12 yıl önce
default-profile-img