|

Vişne'nin antioksidan özelliğini keşfedin

Uzmanlar, içeriğindeki vitamin, mineral ve meyveye antioksidan özelliği veren vişne suyunu 7''den 70''e herkese öneriyor.

YENİSAFAK.COM.TR / SAĞLIK
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 13:04 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Vişne'nin antioksidan özelliğini keşfedin
Vişne'nin antioksidan özelliğini keşfedin

Bahar aylarında vücut direncini yükseltmek için uzmanlar bol miktarda sıvı tüketilmesini öneriyor. İçeriğinde bulunan A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda antioksidan madde içeren vişne suyunu özellikle sonbahar döneminde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, vişne suyunun vücudun direncini artırdığını, içindeki potasyum, kalsiyum ve fosforun da ateşli hastalıklara karşı bir kalkan oluşturduğunu belirtiyor.

Prof. Dr. Neriman İnanç, yapılan araştırmalara göre vişne suyunun antioksidan özellikleriyle dikkat çeken üzüm suyu ürünleri ve bitter çikolata gibi bilinen ürünleri geride bıraktığını ifade etti. Prof. İnanç, şunları söyledi: ''Vişne ve vişne suyu, içindeki yüksek oranda yer alan antosiyanin maddesi sayesinde çok iyi bir antioksidandır. Vişne suyu içinde bol miktarda bulunan antioksidan, gün içinde nefes alıp verirken bedene alınan toksit maddelerden arınmak için önemlidir. Belirlenen en yüksek antioksidan özelliğe sahip 50 besin arasında 14. sırada yer alan vişne suyunun tüketimi, bahar aylarında düşen direnci artırmak için de önemlidir.''

Vişne suyunun ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten İnanç, ''Mucize meyve vişne, ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor'' dedi.

10 yıl önce