|

Engelliyiz eskiden ölüyorduk

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere bir aydan az bir zaman kala, seçim otobüsümüzle il il gezerek halkın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Yeni Şafak'ın şimdiki durağı bir türkü efsanesi, 'bozkırın tezenesi' merhum Neşet Ertaş'ın memleketi Kırşehir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Esnafından işçisine, emeklilerden gençlere kadar konuştuğumuz birçok kişi CHP, MHP ve HDP'nin seçim vaatlerine tepki gösteriyor. Ama görüş beyan etmek için otobüsümüze yaklaşan Kırşehirli engelli vatandaşlar da var ki, onlar özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hayli kızgın.



Her birinin altında akülü araçlar bulunan engellilerden Mustafa Ağca, “AK Parti'den önce engelliler için bir çivi çakılmadı. Şimdi engelli rampamız var, engelli otobüsümüz var. Çok şükür zorluk çekmiyoruz. Hükümet, engelleri kaldırdı. Muhalefet bizim üzerimizden istismar yapmasın. Kılıçdaroğlu SSK müdürü iken vatandaş kapıda bekliyordu. Vaatleri yalan. Geçmişte


neden vermediniz” diyor.



ENGELLER KALDIRILDI


2003 yılında trafik kazası geçirdiğini söyleyen Demet Şenlik ise “Engellilerin durumları iyileştirildi. Maddi ve sosyal haklar getirildi. Önceden engelliler evlerinde hapsediliyordu. Şimdi sokaklarda rahatlıkla, özgürce dolaşabiliyoruz. Muhalefet partileri, fasa fiso vaatlerle gelmesinler. İnandırıcı vaatler sunsunlar” ifadesini kullanıyor. Tepkilerini sıralayan Hikmet Karlı ise “MHP'ye küskün bir AK Parti'liyim. AK Parti öncesi oy kullanmak için 3 kat yukarı sürünerek çıkmak zorunda kalıyordum. Neden o zamanlarda bu hizmetler yapılmadı. Belediye başkanımız bizlere sahip çıktı. Eskiden engelliler ölüyordu” diye konuştu.



Fasa fiso vaatlerle gelmeyin


'Bozkırın tezenesi' merhum Neşet Ertaş'ın memleketinde engelli vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na ve vaatlerine tepkili: “CHP Lideri SSK müdürü iken vatandaş kapıda bekliyordu. Engelliler evlerinde hapsediliyordu. Şimdi özgürüz. Hükümet engelleri kaldırdı. Eskiden ölüyorduk.”



Yeşil Kırşehir




Seçim otobüsümüzle şehir merkezine girdiğimizde Kırşehir'e yapılan hizmetler hemen kendini gösteriyor. Daha önce düzgün yolu dahi olmayan kentte vatandaşlar, yapılan hizmetlerin farkında. Şehrin hemen girişine yapılan otogar göz dolduruyor. İkizarası Kent Park ile Kırşehir'de yeşil ve su biraraya gelmiş. Aşıkpaşa Masal Parkı ise bilhassa çocuklar için düşünülmüş. Bunların yanında Kırşehirlilerin temel sorunu işsizlik. Kentte biri şeker fabrikası olmak üzere bir tane de özel lastik firması bulunuyor. Seçmen, memleketlerine organize sanayi istiyor. Jeotermal kaplıca atılımıyla da buraya daha fazla turistin gelmesini arzu ediyor.



Yalan makinası olsa böyle konuşamazlar




Genel olarak temel şikayet konusu işsizlik ama Kırşehir halkı istikrarın sürmesinden yana. Koalisyon hükümetleri ile Türkiye'nin çok kan kaybettiğinin farkında olduklarını dile getiren Hacı Yılmaz, “Her şey düzene girdi. 81 ilin 60'ını gezdim. Bütün şehirlerimiz billur gibi olmuş. İstikrardan güzel başka ne olur? Eskiden yağ bulurduk, gaz bulamazdık. Limon tuzu bulamadığım günler aklımdan çıkmıyor. Kılıçdaroğlu, Bahçeli konuşurken yanlarına yalan makinası konsa bu kadar yalan söyleyemezler” sözleriyle tepki gösteriyor.



Çiller bize iki anahtar borçlu




Fevzi Köksal adlı dolmuş şoförü, “Yazın biçercilik yapıyorum. Mazotun fiyatını indireceği vaadinde bulunan partililere hiç inanmıyorum. Fiyatı aşağıya çekme gibi bir durumları sözkonusu olamaz. 1994 yılında Tansu Çiller, herkese iki anahtar vereceğim demişti. İkisini almam lazım. Benim şimdi Çiller'den iki anahtar alacağım var. Ben istikrarın devam etmesi tarafındayım. Her gün yaptığım kilometrenin hattı hesabı yok. Hacıbektaş'tan Hatay'a kadar yollar güzel. Yapılan hizmetleri inkar edemeyiz. Lidere ve milli duruşa göre oyumun rengi bellidir” diyor. Ahi Evran Camii'nde ikindi namazını kılmak için bekleyen Mustafa Ata, Ömer Mutlu ve Mehmet Sukapan da beklentilerini şöyle anlatıyor:



NASILSA MERKEZ'DE PARA VAR!


“Hükümet, bir yandan çözüm sürecini devam ettirirken diğer yandan da paralel yapı ile mücadele veriyor. Çözüm sürecinin devam etmesi ve en kısa sürede sonuçlanmasını istiyoruz. İnsanlarımız modern yaşamaya başladı. Muhalefetin vaatleri inandırıcı gelmiyor. Bütçe doldu, Merkez Bankası'nda para var. Bugün verecekler, yarın iflas edecekler. Bütçeyi boşaltacaklar. Millet uyandı artık. Tek partili sistemi sevdik. Koalisyonlar bizleri hep geriye götürdü. O yüzden yeni Türkiye'den ümitliyiz. Türkiye genelinde Kırşehir en güzel şehir seçildi.”



#seçim otobüsü
#yenişafak
#Demet Şenlik
#kırşehir
#seçimler
9 yıl önce