|

Çözüm süreci en büyük teşvik

Diyarbakır’da seçim çalışmalarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, halk tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. ‘Diyarbakır kendi evimiz’ diyen Yılmaz, esnaf ziyaretlerinde lokma da çeviriyor gözleme de pişiriyor. Yatırım için teşvikler verdiklerini anlatan Yılmaz, “Çözüm süreci en büyük teşviktir” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:44 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerine Diyarbakır'dan milletvekili adayı gösterilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Diyarbakır sokaklarında gezdik. Çalışmalarına sabahın erken saatinde başlayan Bakan Yılmaz, gittiği her yerde Diyarbakırlılar tarafından yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Vatandaşın sorunlarını ve isteklerini dinleyen Yılmaz, “Dedem ve babam burada yaşadı. Kişisel bağlarımız var. Burası kendi evimiz. Milletvekili olarak buraya hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıl boyunca el ele gönül gönüle vereceğiz” diyor. Esnaf ziyaretinde Bakan Yılmaz, lokma tatlısı da çevirdi, gözleme de pişirdi. Yılmaz, çocuklara özel hassasiyet gösteriyor. Gittiği yerlerde Kürtçe konuşmayı da ihmal etmiyor Yılmaz. Yeni Türkiye'yi anlatan Bakan Yılmaz, çözüm sürecindeki kararlılığa vurgu yapıyor.







SÜRECİN ADI YETTİ


“Çözüm süreci en büyük teşviktir” diyen Yılmaz, “Eskiden sadece laf ve edebiyat yapılırdı. Ama özel yatırımlarda eksik kaldık. Biz büyük teşvikler veriyoruz. Özel yatırımcıların buraya gelmesinin formülü çözüm sürecidir. Çözüm süreci sadece siyasi süreç değil. Refah sürecidir. Çözüm süreci en büyük teşviktir. Çözüm sürecinin adı bile yetti. Biz artık toparlanma sürecindeyiz. Çözüm süreci hayati bir meseledir. Biz huzurun her zaman arkasında olacağız” diyor.







DAHA FAZLA FABRİKA KURULACAK


Ziyaretlerinde GAP'a önemli vurgu yapan Yılmaz, “Şimdi biz o toprakları geri kazanıyoruz. Zarar verecek yöntemleri uygulamıyoruz. Çiftçilerimizi eğitiyoruz. Bununla birlikte ticaret de artacak. Tarıma dayalı sanayi de yeni dönem başlayacak. Burada daha fazla fabrikalar kurulacak. GAP geçmişte, büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptı “ diye konuştu.





AMAÇLARI İSTİKRARI BOZMAK


AK Parti Hükümetlerinin özgürlükler noktasında önemli icraatlar yaptığını ifade eden Bakan Yılmaz, “Başörtüsü önündeki engelleri kaldırdık. Bunun için Rabbimize şükretmemiz gerek. Okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyeri Nebi seçmeli ders olarak okutuluyor. Bunun için AK Parti'ye oy vermeye değmez mi? Diğer siyasi partiler bu topluma ne sağladı? Hiçbir şey yapmıyorlar. 6-7 Ekim, Gezi ve 17 Aralık'ın temelinde aynı zihniyet var. Hepsinin amacı Türkiye'nin istikrarını bozmak” ifadesini kullandı. Bakan Cevdet Yılmaz, “Eski Türkiye'de devlet millete hükmediyordu. Şimdi yeni bir devlet, yeni bir zihniyet var. Millet amirdir, devlet memurdur anlayışı hakim Dünyanın en önemli ülkelerinden biri olacağız.”



Diyarbakır HDP'ye seçimde ders verecek


HDP'nin seçim beyannamesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılmasına ilişkin açıklamasına tepki gösteren Bakan Yılmaz, “Birileri Diyaneti kapatmaktan bahsediyor. Bu Diyanet artık Kürtçe vaaz basabilecek, Bu diyanet ile siz niye uğraşıyorsunuz. Kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz” dedi. Yılmaz, HDP'nin özellikle 6-7 Ekim hadiselerinde çok kötü bir imtihan verdiğini düşündüğünü belirterek, “Diyarbakır bunun bedelini en ağır çeken illerden bir tanesi oldu. Diyarbakır'ın bu dönem HDP'ye bir ders vereceğine inanıyorum” diye konuştu.,







Yeni havaalanı bu yıl tamam


Diyarbakır Havaalanı inşaatının devam ettiğine söyleyen Bakan Yılmaz, havaalanının bu yıl içinde tamamlanacağı müjdesini veriyor. Yılmaz şunları söylüyor: "Bölgenin ilk körüklü havalimanı olacak. Yolcu kapasitesi ise 5 milyon yolcu olacak. Bu yöreye muazzam bir açılım getirecek. Diyarbakır, Ortadoğu'yla, Türkiye içinde birçok uluslararası bölgeyle doğrudan ulaşım imkanına kavuşmuş olacak.”



Çılgınproje Silvan


Diyarbakır'ın çılgın projesi diyebilecekleri Silvan projesini uyguladıklarına değinen Bakan Yılmaz, projenin bittikten sonra Güneydoğu Anadolu bölgesinde büyük bir tarımsal artışın olacağını söyledi. Proje hakkında önemli bilgiler veren Yılmaz, "Bu proje gerçekten çok büyük bir projedir. Tam anlamıyla bölgede büyük bir tarımsal üretim artışı olacak. Adeta bir patlama yaşanacak. Cazibeli bir şekilde sulama yapılacağı için elektrik problemi de olmayacak. O probleme de köklü bir şekilde çözüm getirecek ve 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak bir proje. Çiftçimizi geliri ve istihdamı artacak. Burada 245 bin hektar söz konusu. Tabi bakarsanız bu çok fazla biz biraz mütevazi olalım. Bir hektar bir kişi bile desek yaklaşık 250 bin insana istihdam sağlayacak bir projeden bahsediyoruz. Bu proje GAP'taki Atatürk barajından sonra en büyük sulama projemiz” dedi.




#seçimler
#Çözüm süreci
#Cevdet Yılmaz
9 yıl önce