|

Güleryüz ve sabırla dertleri dinliyor

AK Parti Ankara 2. bölge 3. sıra adayı olan Selva Çam’ın seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sabırlı, sakin ve güler yüzüyle gittiği her yerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Çam herkesin derdini tek tek dinliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 22:59 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Seçimlere sayılı günler kala adayların seçmen ziyaretleri de tüm hızıyla devam ediyor. “Adaylarla 11 Saat” yazı dizisi kapsamında bugün de AK Parti Ankara 2. Bölge 3'üncü sıra milletvekili adayı Lütfiye Selva Çam'ın çalışmalarını izledik. Uyku ile arası olmayan Çam yaptığı ziyaretlerde, vatandaşların AK Parti'ye oy vereceği sözünü almadan yanlarından ayrılmıyor. Sabırlı, sakin ve güler yüzüyle gittiği her yerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Çam günde 250'den fazla esnaf ziyareti yapıyor. Kadınlarla da ev sohbetlerinde bir araya gelen Çam, seçim çalışmalarında AK Parti'ye oy vermeyeceklerini söyleyen seçmene ise, “O sizin demokratik hakkınız. Ama mutlaka sandığa gidin” mesajını veriyor.



TÜRKİYE İLE İLGİLENECEKSİNİZ


Çam, esnaf ziyaretleri sırasında çok etkilendiği bir olayı şöyle anlatıyor: “Kadınların düzenledikleri Çeşmebaşı etkinliklerine katılmıştık. Yıllardan beri devam eden bir etkinlikmiş. Bu etkinliğe özellikle kadın milletvekili adayı olarak gelmemizi istemişler. Oradaki yaşlı teyzeler beni çok sevdi. Çok ciddi manada sahiplendiler, hepsi sımsıkı sarıldılar. Bazı istekleri vardı. Sürekli imamlarının gitmesinden şikayet ediyorlardı. Sorunlarını hızlı bir şekilde çözdük. 80 yaşının üzerinde yaşlı bir teyze elimi sımsıkı tuttu ve sessizce “Kızım bak bunlar her şeyi istiyor. İmamımız çok önemli. Siz koskoca Türkiye ile ilgileneceksiniz. Sadece bizim köyümüz mü var. Sen bunlara 'tamam' de. Biz sizin çok çalıştığınızı biliyoruz. Sen bu sözleri 'yapamam' diye üzülme. Türkiye'nin iyi olması önemli' dedi. Teyzeden çok etkilendim.”



UYKUYLA ARAM YOK


Uyku ile arasının olmadığını belirten Çam, “Aday olmadan önce de bu tempoda çalışıyorduk. Önceden tüm Türkiye'de görevimiz oluyordu. Başbakan'dan önce gideceği şehirlere gider orada hazırlıklar yapardık” diye konuşuyor.



ARTIK HİÇ Mİ GÖRÜŞEMEYECEĞİZ


12 yaşındaki kızının aday gösterildiğinde “Anne acaba artık hiç mi görüşemeyeceğiz” diyerek endişesini belirttiğini ifade eden Çam, “Kızım parti içinde büyüdü. Ben de kızıma 'Daha önceden uluslararası yolculuk yapıyorduk. Şimdi en azından geç de olsa evde yatacağım. Sabah da birlikte kahvaltı yapacağız' dedim. Ondan dolayı kızım çıkmadan çıkmamaya, birlikte kahvaltı yapmaya özen gösteriyorum. Akşam eve geç de gelsem ona belli bir zaman dilimi ayırıyorum. Çünkü anneliğin ön planda olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.



ÖNCEDEN ARKADAŞLAR İÇİN ÇALIŞTIK


Bu seçimde ilk defa başörtülü kadın adaylar olduğunu hatırlatan Çam, “Önceki seçimlerde böyle bir imkan yoktu. Biz partide çalışıyorduk ama aday olmamız söz konusu değildi. Biz de diğer kadın adaylarımız için çalıştık. Geçen seçimlerde Beypazarı'nda aktif çalışmıştım. O zaman esnafları da gezmiştik. Bu seçimde kendimi aday olarak esnafa tanıttığımda bir esnaf amca bana, 'Ben seni tanıyorum zaten, geçen sene de sen gelmiştin. Hayırlı olsun' dedi” şeklinde konuştu.




Erkeklerden büyük destek


Yenimahalle'deki esnafları ziyaret esnasında AK Parti'ye oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşlara Çam, “Olsun bu sizin demokratik hakkınız. Kime oy verecekseniz verin ama o sandığa gidin oyunuzu kullanın” karşılığını veriyor. Çam mağazaları gezerken ise, “alışverişe vakit olmuyor. Bazen esnaf gezisinde alışveriş eksikliklerim olduğunu anlıyorum” diyor. Erkekler de Çam'a büyük destek veriyor ve erkek esnaf, “Allah utandırmasın” dileklerini iletiyor.



Kadınlar da devleti yönetir


Saat 17.00'ye kadar esnaf ziyareti gerçekleştiren Çam'ın, bundan sonraki durağı ev toplantısı oluyor. Kadınlar kadın adayları görünce gözleri parlıyor. Çam kadınlardan destek beklediğini söylediğinde "Tabii ki sizi destekleyeceğiz. Kadınlar da devleti yönetebilir. Onlar daha fazla sözünü tutuyor. Kadınlar kadınları daha iyi anlar" diyorlar.



Paralelin tepkileri üzdü


Esnaf ziyaretlerinde kadınlar kendilerinden birini gördükleri zaman çok mutlu oluyor. Halkın, kadın adaya tepkisi genel anlamda olumlu. Paralel yapı içinde bulunan kişilerden olumsuz tepkiler aldıklarını söyleyen Çam, “Anneler Günü vesilesiyle Keçiören'de bütün kadınlara karanfil dağıttık. Orada piknik yapan aileye arkadaşlar gitti geleceğimi söylediler. Aile broşürü dahi almadı. Oradan geçerken de yüzüme dik dik baktı ve Allah'ın selamını dahi almadı. Bizim partimize oy vermeyen daha katı zihniyetli kişilerden bile böyle tavır görmedim. Bu beni çok üzdü” diye konuştu.




Oyunuzu mutlaka kullanın


Yenimahalle'deki esnafları ziyaret esnasında AK Parti'ye oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşlara Çam, "Olsun bu sizin demokratik hakkınız. Kime oy verecekseniz verin ama o sandığa gidin oyunuzu kullanın"karşılığını veriyor. Çam, kadın aday oldukları için ev ziyaretlerini de çok fazla yaptıklarını söylüyor. Çam, “evlere çok rahat bir şekilde girebiliyoruz. Kadınlarla biz bize olduğumuz zaman çok daha rahat bir şekilde açılabiliyorlar. Ev sohbetlerinde de paralel yapının bizim partinin aleyhine çalıştığını duyuyoruz” dedi. Çam, gün boyu yaptığı çalışmanın değerlendirmesini akşam geç saatlerinde yapılan toplantıda değerlendiriyor.




#Selva Çam
#seçimler
#ak parti
9 yıl önce