|

Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi

Yeni Şafak seçim otobüsü Sakarya'da seçmenin nabzını tuttu. Başkanlık sistemini isteyen Sakaryalılar, Türkiye’nin son on yılda büyük ivme kazandığını söyledi. Vatandaşlar, en çok hastanelere yapılan yatırımlardan memnun. İki çocuk babası Yusuf Haymana, “Her hastane tam teşekküllü, 5 yıldızlı otel gibi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:51 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak seçim otobüsüyle dünkü durağımız Sakarya oldu. Sakaryalılar, şehre yapılan yatırımlardan memnun kaldıklarını dile getirirken, başkanlık sistemini istediklerini söyledi. Sakarya'da AK Parti'nin genel seçimlerde yüksek oy alacağını ifade eden vatandaşlar, Türkiye'nin büyük ivme kazandığını belirtti. Vatandaşlar, istikrardan memnun olduğunu söylerken, öğrenciler


ise kiraların pahalı olmasından yakındı. En çok sağlık alanına yapılan yatırımlardan memnun olan Sakaryalılar, hastanelerin artık daha konforlu olduğunu söyledi. MHP'li bir vatandaş da, CHP ya da MHP'nin kazanmasını istediğini ancak ümitsiz olduğunu ifade etti.



ÇOCUĞUMU GÖTÜRECEK HASTANE BULAZMADIK


AK Parti iktidarıyla yapılan hizmetlerin önemine değinen 2 çocuk babası Yusuf Haymana, “AK Parti geldikten sonra hastaneler, yollar, parklar çok güzel oldu. Bundan 15 sene evvel vaziyet felaketti. Benim çocuğum küçükken havale geçirdi. Hemen hastaneye götürdük ancak MR cihazı yoktu. Kızımın havalesi sürerken Sakarya'dan İstanbul Kartal Hastanesi'ne gitmek zorunda kaldık. O gün yollarda mahvolduk. Çocuğum ölecek diye korktum. Şimdi öyle mi? Her hastanede MR cihazı var. Her hastane, tam teşekküllü, 5 yıldızlı otel gibi” diye konuştu.



DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLDUK


“Türkiye çok yol kat etti” diyen Yaşar Yıldırım isimli vatandaş ise, “2002 yılında biz dükkanımızı açtık. Bu hükümet çok badireler atlattı ve Türkiye'ye iyi şeyler kazandırdı. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında dağlar kadar fark var. Türkiye'nin 1990'lı yıllarının ekonomik şartları ile bugünkü ekonomik şartları kıyaslanamaz. Dünya ekonomisinde söz sahibi olduk. Daha düne kadar Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi gözüyle bakan dünya ülkeleri, şimdi saygıdeğer bir ülke olarak bakıyor. Kim ne derse desin Türkiye son 10 yılda büyük bir ivme kazandı” dedi.



YOLLAR DUBLE YOL OLDU


Fuat Ulus adlı bir vatandaş da şunları söyledi: “Millet eskisi gibi değil, artık herkes uyandı. Sağlık konusunda eskiden çok büyük sıkıntılar çekiyorduk ancak son dönemlerde çok büyük atılımlar oldu. Yollar hep duble yol oldu. Rahatlıkla memleketimize gidip gelebiliyoruz. Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini inandırıcı bulmuyorum, mantıklı değil.”





ASKER KOĞUŞU HAVASINDAYDI


Türkiye'yi 10 yıl öncesi şartlarla kıyaslayan Osman Hayda, “Ben geçmiş zamanı çok gördüm, geceden numara al sonra saatlerce sırada bekle. Şimdi çok şükür böyle bir şey yok. Eskiden hastaneye gittiğinde, 15 kişilik asker koğuşu havasındaydı. Ameliyattan çıkanlar, bağıranlar oluyordu, rezillikti yanı” dedi.





TÜRKİYE HER YÖNDEN İLERLEDİ


Sağlık ocağı personeli Esra Maden de başörtüsünün kamusal alanda serbest olmasına değindi. Maden şunları söyledi: “Eskiden öğrenciler, başörtüsüyle sınavlara bile giremiyorlardı. Şimdi başörtüsüyle doktorlar, hemşireler görev yapabiliyorlar. Her yönden ilerledi Türkiye. Başörtülüyüm, rahat bir şekilde çalışıyorum.”



Yerel yönetimde sıkıntı yok




Emekli memur Yılmaz Baylan, “Sakarya'da istihdam gücü çok düşük. Pazarda sebze meyve de pahalı. Sakarya'da AK Parti birinci parti olabilir. Kılıçdaroğlu ve MHP inşallah üstünlük sağlar ama ben yine de birinci parti olacağını tahmin edemiyorum. Sakarya'da yerel yönetimde bir sıkıntı yok, çevresel ya da diğer konular da iyi” dedi. Görme engelli Hasan Karahasan da, iş bulma konusunda sıkıntı çektiğini söyledi. Karahanasan “Sakarya'da kiraların pahalı, ev bulmak zor. Engellilere, engelli kontenjanından bir iş bulunursa iyi olur” dedi.



En büyük temennim Başkanlık sistemi




Sakarya Arifiye ilçesinde fotoğrafçılık yapan Serdar Özdemir ise Başbakanlık sistemini istediğini söyledi. Özdemir, “Yeni Türkiye'den en büyük temennim Anayasa'nın değişmesi olacak. İnşallah bunu başaracaklar. Başkanlık sisteminin de gelmesini istiyorum. Sakarya'da de çok güzel işler yapıldı. Tam büyükşehir havasına büründü. Esnaf olarak da gidişattan memnunum" diye konuştu.





MHP'liyim koalisyona karşıyım


Emlakçılık yapan Osman Çalgın, “AK Parti Türkiye için 12 yıllık süreçte iyi oldu, ancak Sakarya'ya yatırım az yapılıyor. Koalisyonlar memleket için iyi oldu ama koalisyona karşıyız. Depremden sonra imar sorunları oluştu, giderilmeye çalışılıyor. AK Parti'nin yaptığı sayısız pozitif hizmet var. Ben MHP'li ve ülkücü biriyim iyi gördüğüm her şeyi de söylerim. AK Parti tek başına yine iktidara gelir. Fethullah Gülen'in masonluk iddiaları yüzde 99 doğrudur. Bunu zaten Türk milleti görüyor” dedi.






#Yeni Şafak seçim otobüsü
#seçimler
#ak parti
9 yıl önce