|

Himmet paraları HDP’ye de gidiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Paralel yapının vatandaşlardan himmet adı altında topladığı haraçları HDP’ye harcadığını söyledi. Nebati, “Bunlar HDP ile işbirliği yapıyor. Himmet adı altında milletten topladığı parayla, erzak dağıtıyor" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2015 dimanche
Güncelleme: 22:31 - 30/05/2015 samedi
Yeni Şafak
MEHMET KAMİL GÜLER


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı. Seçim çalışmalarını sürdüren Nebati, Urfa'da 500 bin oy beklediklerini söylüyor. Şehirde Türk-Kürt ayrımının olmadığına dikkat çeken Nebati, Paralel yapının seçim oyununun bölgede tutmayacağını söylüyor. Bbaşkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, 7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



PARALEL YAPI MUHALEFETİN ÜST AKLI


Paralel yapının, seçim günü sandıklarda hile yapıldığına dair algı operasyonu yaptığını söyleyen Nebati, bunlara izin vermeyeceklerini söyledi. Ekranlarda yakılmış oy pusulaları gösterip seçimlere şaibe karıştırmaya hazırlanıldığını söyleyen Nebati şunları aktardı: "Seçim günü, televizyonlarda yarısı yakılmış üzerinde CHP, HDP, MHP mührü gösterecekler. Bir takım yerlerde elektrikler gitti. Olaylar oldu gibi bir takım kumpaslar yapacaklardır. Çöp kutularında yarı yanmış oy pusulaları bulunuyor. Bu yarı yanmış oy pusulaları nedense hep CHP'nin oy pusulaları oluyor. Hazırlıklarını yapıyorlar. Böyle bir kumpas içerisindeler. Onun için biz kumpasa da izin vermeyeceğiz. Biz sandıklara sahip çıkacağız.”







DEMİRTAŞ'A OY İSTİYORLAR


Paralel yapının "Sanki çok etkin ve güçlü imiş gibi ve kendisi siyasi partiymiş gibi" bir algı oluşturmaya çalıştığını da ifade eden Nebati, “HDP'ye oy istediklerine dair ciddi kanıtlarımız var. Bunlar maalesef işte himmet, hizmet adı altında milletten topladığı parayla oyuncak, erzak dağıtıyor. Müslümanların zekatını, sadakasını topladılar. Şu anda HDP'ye çalışıyorlar. Evleri ziyaret ediyorlar. HDP adına oyuncak dağıtıyorlar. Hediye dağıtıyorlar. HDP adına oy istiyorlar. Yazıklar olsun demekten başta söyleyecek söz bulamıyorum” diye konuştu.



Suriyelilere kapımız sürekli açık kalacak


Türkiye'de 500 bine yakın Suriyeli olduğunu dile getiren Nebati, “Biz onlara bakmakla mükellefiz. Biz insanız, Müslümanız. İnançlarımız gereği de onlara kapımızı açarız” dedi. Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilere yönelik olarak yaptığı, 'Biz bunları Suriye'ye göndeririz' açıklamasını eleştiren Nebati, "İnsan düşmanına bunu yapmaz. Zaten bu insanlar travma yaşamışlar. Eşini, dostunu, akrabası bırakarak koşarak gelmişler. Dolayısıyla bunların hem rehabilite edilmesinde hem de topluma kazandırılmasında önemli sorumluluklar düşüyor. Ama en önemli temennimiz Suriyeli vatandaşların huzur içinde evlerine dönebilmeleridir" dedi.







Parlamenter sistem Türkiye'yi taşıyamıyor


Başkanlık sistemini de değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, “Parlamenter demokrasi artık Türkiye'nin kalıplarını taşıyamıyor. Başkanlık sistemine girmemiz, başkanlık sisteminin getirdiği avantajlardan faydalanmamız gerekiyor. Aynı zamanda Başkanlık sistemi içinde de parlamentonun güçlendirilip milletvekillerinin ön plana çıktığı bir yapının mutlaka gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu Türkiye yakaladığı bu yüksek ivmeyi davem ettirebilir" diye konuştu.



Demirtaş şirinliği DOĞU'DA YAPSIN


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Nebati, “Madem ki HDP, 'Türkiye'nin partisiyim' diyor. Balıkesir'de 50 kişi ile yaptığı mitingde bir kadının yüksek sesle protesto etmesine 'O doğal hakkıdır. Bırakın konuşsun' deyip gösterdiği şirinliği bir de gelip burada Urfa'da ve Güneydoğu'daki illerde yapmasını bekliyoruz. Şirinliği gelip burada da yapsın. Şirinliği batıda, şehirde homoseksüele yapacaksın. Güneydoğu'daki Kürt soydaşlarına baskı yapacaksın ya bu kabul edilecek şey değil” dedi. Seçmenin kendi iradesini yansıtarak özgürce oy kullanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Nebati, “Bu açıdan da biz çok açık bir şekilde 'Kimseyi tehdit etmeyin' diyoruz. Ne CHP, ne HDP, ne de MHP tehdit etsin. Kim oyunu nasıl kullanacaksa kullansın. Ama şu anda duyduğumuz kadarı ile Suruç'ta ve Viranşehir'de maalesef vatandaşlarımızı tehdit eden mektuplar gönderiliyor. Bu mektuplara ilişkin HDP'nin mutlaka açıklama yapması lazım. Yani batıda şirinlik gösterip demokrasi oynayıp burada bu şekilde yaparlarsa vatandaşın özgür iradesine müdahale etmiş olacaklar” diye konuştu.






#Nurettin Nebati
#Paralel yapı
#hdp
#Selahattin Demirtaş
il y a 9 ans