|

"Kılıçdaroğlu önce sınavdan bir geçsin"

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Ankara adaylarının tanıtım toplantısında seçim bildirgesinde insan onuruna yakışır bir Türkiye idealinin olduğunu vurguladı. Muhalefeti eleştiren Davutoğlu "Biz yapmayacağımız şeyi vaat etmiyoruz yaptığımız şeyi vaat ediyoruz onlar konuşur AK Parti yapar. Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim Maliye Bakanımız meydan okumasını kabul etti önce onun sınavından bir geçsin" dedi.

Yeni Şafak
17:43 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 18:07 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen AK Parti Ankara adaylarını tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.


Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:



- Seçim bildirgemizi ve sözleşme ilan ettik insan onuruna yakışır bir Türkiye idealini ortaya koyduk. Bu yeni Türkiye Sözleşmesi Ankara'da ilan edilmesi önemli burada yaşanan bütün darbelere karşı mücadelesinin meşalesini taşıyoruz. Ulucanlarda yaşanan zulmü, Mamak'ta yaşananları ve Sincan'da yürüyen tankları unutmaz. Bizim yolumuz aynı zamanda 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi tarihleri yaşatmama davasıdır. Gelin hep beraber yeni bir anayasada ve özgürlükçü bir başkanlık sisteminde anlaşalım. O günden bugüne Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan bir ses gelmedi onların meselesi ortak bir yerde anlaşmak değil onların meselesi üst akılla yürümek ne yaparsanız yapın millet ile yürüyüşümüz durmayacak. Yeni atılım dönemini ilan ettik her alanda millileşme dedik. Milliyetçilik taslayanlar özellikle dinlesin ilk milli muharip uçağını Türkiye semasında göreceksiniz ilk sivil uçağı 2019'da prototipi üretilecek. Yine seçim sonrasında atacağımız ilk adımlardan birisi milli uzay ajansını kuracağız. Namerde muhtaç olan bir ülkenin vatandaşları olmayacaksınız.



- Biz yapmayacağımız şeyi vaat etmiyoruz yaptığımız şeyi vaat ediyoruz onlar konuşur AK Parti yapar. Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim Maliye Bakanımız meydan okumasını kabul etti önce onun sınavından bir geçsin. Kılıçdaroğlu'nu maliye bakanımız ve Melih Gökçek'e havale ediyoruz. Bize her yer Anadolu bize her yer Türkiye'dir. Bu hafta sonu inşallah mitinglerimize başlıyoruz. Kılıçdaroğlu aslı yok yaylasından türküler söylüyor.



- Kılıçdaroğlu yüzde 35 diyor ulaşabileceği en yüksek yer orası. Türkiye'de eğer biz birinci parti olmazsak ben bu emaneti devrederim Kılıçdaroğlu bunu söyleyebilir mi? Söyleyemez. Şimdi bu akıl, bir hususu daha zikredeyim özellikle medya ve yazarlara sesleniyorum bizi eleştirmekte haklılar bizde şimdi onları eleştiriyoruz esnafa, emekliye, çiftçiye destekler verilirken bu medya acaba bütçe disiplininden tavizmi veriliyor diye yazdı. 32 milletvekili adayımıza sahip çıkmaya hazır mısınız?






#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#AK Parti Ankara adayları
#canlı
9 yıl önce