|

Mazotu 1,5 TL yapacakmış.. Peh!

Seçim çalışmaları için sahaya çıkan Yeni Şafak Gazetesi, otobüslerle il il gezerek vatandaşın nabzını tutuyor. İlk olarak Isparta’dan başladığımız gezimizde, halkın beklentilerini dinledik. CHP’nin "Mazot'u 1,5 liraya indireceğiz" vaadini eleştiren Ispartalılar, "Mazotu çiftçilere 1 buçuk lira yapacaklarmış, peh! " diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 12:28 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Genel seçimlere sayılı günler kala, il il halkın ne düşündüğünü okuyucularımıza aktarmak için çıktığımız yolda ilk durağımız güller diyarı Isparta oldu. Esnafından işçisine, çiftçisinden cami cemaatine, emeklilerden gençlere kadar birçok kişiyle görüşmemiz sonucunda Yeni Türkiye'ye dair halkın beklentilerini aldık.



ESKİDEN ÇARIKLA GEZERDİK


Isparta Cuma Pazarı mevkindeki kahvehane ziyaretimizde işçiler şehre yatırım yapılmadığından şikayetçi. Taksiciler ise şehir içi yollarının bozukluğundan yakındı. Yolların elverişsiz olması ve belediyenin yeterli çalışmadığını söyleyen taksi şoförü Ali Yasin Gültekin, “Belediyeden kavşaklara çözüm bulmasını istiyoruz. Ana arterlerde battı çıktı denilen tünellerden koca Isparta'da sadece 1 tane var. MHP'li Isparta Belediyesi'nden arada yol tamiratları yapmasından başka bir şey görmedik" diyerek şehrin sorunlarına ve belediyenin yetersiz hizmet vermesine sitem etti. Bir başka taksi şoförü Ali Özdal ise, “Bir tane altgeçidimiz var, yetmiyor bize. Allah razı olsun üniversiteyi getirenlerden. Şu an ekonomi daha gelişti. Eskiden çarıklarla gezerdik" dedi.



YEREL YÖNETİM İYİ HİZMET VERMİYOR


Isparta'da konfeksiyon işi yapan Özder Erdoğan, bundan 10 sene önce esnafın kepenk kapattığını ancak ekonominin artık canlı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Enflasyon fazlaydı, böylece esnaf ne kadar kar elde ettiğini hesaplayamıyordu. Artık belirlenebilir kar oranları var" ifadelerini kullandı. Isparta'nın yerel yönetimlerden iyi hizmet alamadığını belirten Mehmet Dilsiz isimli vatandaş, “Burada AK Parti Milletvekilleri MHP ve CHP'ye oranla daha ön planda gözüküyor. Ben inşaat işçisiyim, 67 yaşındayım. Isparta'ya yerel yönetimler olarak iyi hizmet alamıyor. Kapatılan belde belediyelerinde hala sıkıntılar var" ifadelerini kullandı.



Burdur'a AVM istiyoruz


Yeni Şafak Gazetesi'nin seçmenin nabzını tuttuğu seçim otobüsüyle yolculuğumuzda ikinci durağımız Burdur'da vatandaşlar sosyal imkanların çok az olduğunu söylüyor.Burdurlular, şehre yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Öğrenciler ve kadınlar ise en


çok, AVM ve sosyal faaliyet alanlarının az olduğundan yakındı. Alışveriş için çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını belirten Burdurlular, spor yapabilecekleri alan, park ve piknik yeri istedi.



Öğrencilerin faaliyet alanı yok


Burdur'da üniversite öğrencileri ise spor alanlarının az olmasından yakınıyor. Beden eğitim öğretmenliği okuyan Eray Ünal ve Gökhan Güven, “En büyük sorunumuz spor alanlarının yetersiz olması. Öğrencilere çok fazla yatırım yapılmıyor, etkinlik sıfır. Öğrencilere, fahiş fiyatlarla ev kiralıyorlar. Belediye başkanı etkinlik alanı yapacağım demişti ancak verilen vaatler yerine getirilmedi" dedi.



Türkiye'yi gezecek


Şehir merkezinin en kalabalık caddelerinden biri olan Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bir bankta oturan iki çiftçinin Yeni Şafak okuduğu gözümüze çarpınca, hangi sayfaya baktıklarını sorduk. Ispartalı çiftçiler de şu yanıtı verdi: “Gazeteyi kahvede gördük dikkatimizi çekti. Oradan aldık gari ağabey. Seçim otobüsüne bakıyoruz, tüm ülkeyimin ne gezcemiş" diyor.



CHP BU PARAYI NEREDEN BULACAK ?


Cuma Pazar'ındaki bir camide öğlen namazını kılmak için bekleyen cami cemaati de muhalefetin vaatlerini eleştiriyor. Bastonunu mermere sertçe vurup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadini eleştiren yaşlı bir vatandaş, “Mazotu çiftçilere 1 buçuk lira yapacakmış, peh! Nerden getirecekler parayı. Mazot vaadi artık para etmiyor, yeni şeyler bulsunlar" diyor. Camii cemaatinin daimi üyeleri olduğu aralarındaki dostluk bağından anlaşılan yaşlı vatandaşlar, aralarındaki espirili siyaset dilinin 40 yıldır var olduğunu belirtti.



Kireçli sudan içiyoruz


Yeni Şafak seçim otobüsüyle, Anadolu'da ikinci durağımız Burdur oldu. Sosyal faaliyet alanlarının az olduğunu belirten kadınlar ve öğrenciler, 'bir AVM'miz bile yok' diyerek sitem etti. Spor alanlarının da yetersiz olduğunu ifade eden


vatandaşlar, spor alanı, yürüyüş parkı ve piknik alanı yapılmasını istedi. Ekonomik olarak gelişme olduğunu ancak daha


fazla yatırım yapılması gerektiğini anlatan vatandaşlar, suların da kireçli olduğunu dile getirdi. Emekli esnaf olan Akın Cinoğlu şehrin en büyük sorunun yol ve su olduğunu söyledi. Cinoğlu, “Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz" diyor.



Alışveriş için Isparta ve Antalya'ya gitmek zorunda kaldıklarını belirten Nuray Güleç, “Burdurlular, sosyal aktivite için en yakın Isparta olduğu için, Isparta'ya gidiyor. Hafta sonları Antalya'ya gidiliyor. Burdur'da bir AVM olursa çok daha iyi olur. Burada sadece küçük alışverişimizi yapabiliyoruz. Küçük eğlence alanı kurulsa bütün halk tarafından ilgi görür. Sadece Ramazan ayında lunapark kuruluyor,bir ay sonra o da kaldırılıyor" dedi.



Şehirde yaşlılara ve engellilere yönelik yapılan hizmetlerin değerli olduğunu dile getiren Ayşegül Kasap, şunları söyledi: “Şu an şehit aileleriyle, yaşlılarla ilgilenilmesi çok güzel. Onlara moral ve motivasyon veriliyor ve son yıllarda çok daha ilgileniliyor. Yaşlı bir komşum var doktoru, hemşiresi ayağına geliyor. Üniversiteden öğrenciler de ziyaret edip onları eğlendiriyorlar. İlgilenilip aranılıyorlar."



Süreç inşallah başarılı olur


Yasemin Güngörmüş isimli vatandaş da, “Çözüm süreci inşallah başarıyla ilerleyip çözüme kavuşacak. Kaç yıldır şehit gelmiyor, böyle bir güzellik var mı? Ekonomik olarak da ülkemizde gözle görülür gelişme var. Artık herkes lüks yaşıyor. Bir televizyon önceden lükstü, şimdi her odada ayrı televizyon var" diyerek yeni Türkiye beklentisini paylaştı.



İŞ BULMAK BURADA ZOR


Şehirde iş imkanının az olduğuna dikkat çeken Filiz Bezirgan ise, “Dört dörtlük değil tabii. Her memleketin kendine göre sorunları var. Ancak Burdur'da en büyük sorun iş imkanının olmaması. Şehre yatırım yapılması lazım. Büyüklerimizin bir bakıp bu işe el atması lazım" dedi.



Kahvehanenin gündemi seçim


Isparta merkezdeki kahvehaneyi ziyaret ettiğimizde işçiler şehre yatırım yapılmadığını belirtiyor. Belediye seçimlerinde AK Parti'nin çok çalıştığını fakat halkın bir kısmının beğenmediği bir aday çıkardığı için MHP'nin kazandığını söyleyen 47 yaşındaki inşaat işçisi İsmail Çakmak, Isparta'da AK Parti'nin halkın istediği adaylarla sahaya çıkması durumunda bölgeden 1. parti çıkabileceğini sözlerine ekledi. Devam eden konuşmasında Türkiye'nin eski durumu ile şimdiki gücü arasında fark olduğunu aktaran Çakmak, Yeni Türkiye yoluna umutla baktıklarını ve devleti her zaman güçlü görmek istediklerini kaydetti.



#seçimler
#seçim vaadleri
#Özder Erdoğan
#Ali Özdal
#Yeni Şafak Gazetesi
9 yıl önce