|

Onlar ancak Sisi’ye selam gönderirler

Başbakan Davutoğlu, ‘Mısır’da niye elçimiz yok’ diyen Kılıçdaroğlu’na cevap verdi: Biz Mursi’ye Kılıçdaroğlu Sisi’ye selam gönderir, İsrail’e, Esed’e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden dönüp bize bu soruyu bize sorar. Mescid-i Aksa’ya postalları ile girenlerle biz dost olmayız.

Yeni Şafak
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:07 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Karabük, Sakarya ve Kocaeli'de alanları dolduran onbinlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, özetle şunları söyledi: Hiçbir Avrupa ülkesinin yapmadığını yaptık. Dünyada 3. Avrupa'da ilki yaptık, denizi doldurduk, üzerine pist, terminal yaptık ve denizin üzerinde havaalanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. Onlara kalsaydı 'Bu olmaz' derlerdi. Hani hiçbir şeye doğru dürüst aklı ermeyen veya herhangi bir projeyi gündeme getirdiğinde elinde verilen kağıtları zor okuyan Kılıçdaroğlu gibi değil biz hayalleri gerçek kılar, tarih kitabını yazarız.



ÖNCE İZMİR'İ DÜZELT


Kılıçdaroğlu, çalıntı fikirlerle 2035'e proje hazırladı. Ona sorma vakti, bırak bu tür hayali, ütopik projeleri, ki önemli kısmı, şehir projesi dışında merkez ülke kavramı başta olmak üzere bizim hayata geçirdiğimiz projeler, bunlarla uğraşmayı, İzmir sel altında kaldı. Önce İzmir'i düzene koyun da sonra görelim. Bunlar Şişli Belediyesi'nde bir görev değişimi yaptılar akşam sabah kavgalılar. Birbirleriyle kavgalı olan milletle barışık olabilir mi? Biz dünyayla yarışıyoruz onlar birbirleriyle yarışıyorlar.



OSMANLI İLE GURUR DUYUYORUZ


Muhalefetin şimdi telaffuz ettiklerini 12 yıldır biz yaptığımızda dönüp Brüksel'e, Washington'a, oraya buraya gidip 'Davutoğlu, Erdoğan var ya komşu ülkelerle bütünleşip yeni Osmanlıcılık yapıyor' diye bizi şikayet edecekler. Şimdi Türkiye'nin merkez ülke olduğunu keşfedecekler. Kim ne derse desin biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz, kim ne derse desin biz Selçuklu'nun varisleriyiz. Neyi alırsanız alın, dünyanın ya en büyüğünü yapıyoruz ya ilk üçüne giriyoruz. Biz devler ligindeyiz, devler liginde. Kılıçdaroğlu ise diğerleri ise cüce projelerle uğraşıyorlar



ONLAR ZALİMLE DOST


Biz, Sakarya Meydanı'ndan Mursi'ye selam göndeririz, Kılıçdaroğlu da Sisi'ye selam gönderir, İsrail'e, Esed'e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden döner bize der ki 'Buralarda niye büyükelçimiz yok?' Emin olun bilmez. Mescid-i Aksa ne demek bilmediği için 'İsrail ile niye dost değiliz?' der. İşte Sakarya, davamızın merkezinden söylüyorum. Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girenlerle biz dost olmayız. Birisi de çıkmış, 'adından utan' dediğimde dedesine atıfta bulundu. Allah rahmet eylesin vefat etmişse ama birisi de çıktı 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi.







ARAMIZDAKİ FARK BU


Muhalefetle aramızdaki fark şu; Mısır'daki kardeşlerimize karşı darbe yapıldı, seçilmiş cumhurbaşkanı idama mahkum edildi. Türkiye'deki darbeciler onlara elçi gönderdiler. Dönüp bize soruyor Kılıçdaroğlu, Mısır'da niye büyükelçimiz yok? Niye biliyor musun? Nil'in çocuklarına zulmeden darbe rejimi var da ondan. Nerede zulüm, adaletsizlik varsa orada Türkiye olacak.



Eski Türkiye işkence yeni Türkiye şifahane


Başbakan Davutoğlu, Hatip Çayı Parkı'nda düzenlenen Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni'nde, “Yeni bir şehir zihniyetini hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Bu yeni şehir zihniyetinde insan onuruna yakışmayan hiçbir yapılaşma olmayacak” dedi.



Mamak'ın eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkın sembolü olduğunu belirten Davutoğlu, önceden hapishanesi, işkence odaları, gecekondularla anılan Mamak'ın artık kentsel dönüşümle, huzurla, insanca yaşamayla anıldığını söyledi. Başbakan, “Biz ufkumuzda yeni bir İstanbul, yeni bir Ankara, yeni bir Türkiye görüyoruz. 13 bin gecekondudaki vatandaşımızın 8 bin 288 ile anlaşma sağlandı. Diğerleri ile de anlaşılacak kademeli bir şekilde” diye konuştu. Davutoğlu, 5 bin 150 konutun bin 196'sının daha önce teslim edildiğini aktararak, bugün (dün) ise bin 56'sının kura ile teslim edileceğini söyledi.



Mamak'a akıllı hastane kazandıracaklarını da vurgulayan Davutoğlu, ''Birileri Mamak'a hapishane kurar, işkence yapar eski Türkiye. Birileri de Mamak'a akıllı hastane yapar, şifa verir bu da yeni Türkiye. Hapishane ve hastahane arasındaki fark... Eski Türkiye içeride ve dışarıda işkenceli bir hayatın hapishanesi gibiydi, yeni Türkiye ise şifa dağıtan bir şifahane'' dedi.



HDP teröre teşekkür etti


Önümüzdeki dönemin geçmiş dönemlerden daha parlak olacağını belirten Davutoğlu, “Bu üçlü çete, üç parti bir araya geldi, eski Türkiye partileri yetmedi yanlarına paralel çete, milleti tehdit eden ve terör yapan Kandil, PKK eklendi, şimdi de DHKP-C katıldı bunlara. HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına saldırıda AK Parti'yi suçladılar. O saldırıdan sonra, saldırıyı kınadık. Failini bulacağız dedik, bulduk, çıkarttık. Bir bakıyorsunuz DHKP-C'den çok, HDP onlara sahip çıkıyor. Bugün HDP'nin genel başkan yardımcısı, DHKP-C'ye açıkça teşekkür etti” dedi.



#Başbakan Davutoğlu
#seçimler
#ak parti mitingi
9 yıl önce