|

Paralel ittifakın Aktay'ı linç etme sebebi

AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Yasin Aktay seçim bölgesinde kadınlara yönelik etkinlikte Siirt kültüründe yer alan bir türküyü “salli ala Muhammed”i okuması paralel medya tarafından çarpıtılarak adeta bir linç kampanyasına dönüştürüldü. Paralel yapının bu saldırısı Aktay'ın kaleme aldığı 'Neye Himmet Neye Hizmet' kitabının yayımlanmasının ardından bilinçli olarak hedef alındığı ve seçime yönelik bir hamle olarak yorumlandı.

Yeni Şafak
13:48 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:15 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Yasin Aktay'ın seçim bölgesinde kadınlara yönelik etkinlikte Siirt kültüründe yer alan bir türküyü “salli ala Muhammed"i değiştirerek okuması paralel medya tarafından çarpıtılarak adeta bir linç kampanyasına dönüştürüldü. Düğünlerde, halaylarda nakarat olarak söylenenen, ana metni yaprak sarması üzerine olan türkünün belirli kısımları güzelleme şeklinde değiştirilerek okunuyor. Daha önce de farklı televizyon programlarında aynı türküyü birkaç kez daha okuyan Aktay seçim bölgesinde kadınlara yönelik etkinlikte türküyü Cumhurbaşkanı Erdoğan için değiştirerek okuması paralel medya tarafından saldırı malzemesi haline getirildi.



İttifakın linç kampanyası


linç girişimine cevap veren Aktay "Salavatın anlamını uzaktan yakından bilmeyenlerin, salavatın ruhundan fersah fersah uzak gafillerin bana Peygambere saygıyı öğretmeye kalkışmalarıyla karşı karşıya kaldım. Bu sefer bana isnat etmeye çalıştıkları şey peygambere saygısızlık" ifadelerini kullandı. Türkünün Siirt kültüründeki yerini anlatan Aktay yazısında "Her 7 hecelik cümlenin sonunda “salli ala Muhammed" sözü tekrarlanır. Bu da sevinçlerde, övgülerde aşırıya kaçılmaması için belki, ve ya hiç bir sevgimizin peygamber sevgisini gölgede bırakmaması için benimsenen güzel bir gelenektir Siirt'te" dedi.



Seçimlere kısa bir süre kala HDP ile açık bir şekilde ittifak yapan paralel yapıya bağlı medya olayı açıkça çarpıttı. Paralel yapının bu saldırısı Aktay'ın kaleme aldığı 'Neye Himmet Neye Hizmet' kitabının yayımlanmasının ardından bilinçli olarak hedef alındığı ve seçime yönelik bir hamle olarak yorumlandı. Aktay kitabında hizmet, hareketinin hareketin mensupları için bir değer olmaktan

çıktığı ve hizmetin ilkesinin sadakat ve itaatte kusur eden hükümet olsa devirmek olduğunun altını çiziyor.








#AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Yasin Aktay
#salli ala Muhammed
#Siirt
#türkü
#paralel medya
#saldırı
#linç
9 yıl önce