|

Saldırılar bizi yıldıramaz

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, seçim arabalarına yapılan saldırılara rağmen ziyaretlerine devam ediyor. PKK’nın bölgede seçmeni tehdit ettiğini söyleyen Kayatürk, ikna komisyonlarıyla halkın fişlendiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:48 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Van 1. Sıra adayı Burhan Kayatürk seçim çalışmaları sırasında en çok saldırıya uğrayan adaylardan bir tanesi. Köy ve ilçe ziyaretleri sırasında HDP'lilerin araçlarını taşladığı Kayatürk, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Van'da 30 seçim bürosu kiralayan Kayatürk, PKK'lıların dükkan sahiplerini tehdit ettiğini söyledi.



TEHDİT BAŞKA BOYUTTA


AK Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, HDP'nin yeni bir üslupla çalıştığını söyledi. Kendilerine 'ikna komisyonu' adını veren kişilerin ev ev dolaşarak kime oy vereceklerini sorduklarını belirten Kayatürk, “Kapıya fişleme komisyonu olarak gidiyor, ikna komisyonun olarak oradan ayrılıyorlar” dedi.







SEÇMENE KORKU


Tüm bunların altında yayılmak istenen bir korkunun olduğuna işaret eden Kayatürk, “Mesela bir billboard hazırlanıyor. Musluktan kan akıyor altında 'korkmuyor musunuz' yazıyor. Allah aşkına böyle bir billboard mu olur. Ama bunları yazıyorlar ki, biz de bunlar artık alıştık. Vatandaş bunlara çok izin vermiyor ama bunların da kalkmasını istiyor. Bu şiddetini korkunun bu bölgede yok olmasını istiyor. Devletin güvenlik birimleri üzerlerine düşen görevi yapıyor. Bu saldırılar bizi yıldıramaz” diye konuştu.







BEYİN KANAMASINA SEBEP OLURDU


Seçim otobüslerinin defalarca saldırıya uğradığına dikkat çeken Kayatürk, “En son saldırıda eşimin oturduğu koltuğun camı kırıldı. Kocaman bir taş camı kırıp içeri girdi. Eğer eğilmemiş olsaydı Allah korusun birilerinin beyin kanamasına sebep olabilirdi. En son olarak da Bülent Arınç buradaydı. Biz Erciş'e giderken yolda benim bindiğim araba yine taşlandı. Bülent Bey'in arabasında olduğum için o saldırıyı birebir yaşamadım ama benim arabaya bir taş geldi” dedi.



YSK kulaklarını tıkıyor


YSK'nın üzerine düşen görevi yapmadığını vurgulayan Burhan Kayatürk, 8 yıldır bu bölgede doğru dürüst bir seçim yapılamadığını söyledi. 180 seçmenin bulunduğu bir köyde tüm oyların aynı partiye gittiğini söyleyen Kayatürk, “YSK her nedense kulaklarını tıkıyor bu meseleye. Biz defalarca söyledik. Bir köyde 180 seçmen varsa bu açık ve net olarak şu demektir; 180 seçmenin bir kısmı o gün köyde yoktur, sandığa gelemeyecektir, bir kısmı vefat etmiş, bir kısmı hastadır. Ama bakıyorsunuz orada 180 seçmen var, 180 geçerli oy var ve 180 oy aynı partiye. Ben bundan şikayet ettiğimde biri bana dedi ki, Başkale'nin bir köyünde muhtar geldi dedi ki; 'benim bu sandığa ihtiyacım vardır. Sandığı aldı, götürdü, bir saat sonra getirdi. Ve orada da 197 oy var. 197 oy bu şekilde çıktı. Buna YSK'nın daha fazla kulak tıkamaması lazım. HDP'nin de üzerine düşeni yapması lazım” şeklinde konuştu.


#Burhan Kayatürk
#seçimler
#ak parti adayları
9 yıl önce