|

Türkiye bölgesel uçakla sınıf atlar

Savunma Sanayii eski Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, AK Parti Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı. Seçimlerde yerli savunma hamlesini vatandaşlara aktaran Özlü, “Türkiye bölgesel uçak tasarlarsa sınıf atlar” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2015 Wednesday
Güncelleme: 14:48 - 24/07/2017 Monday
Yeni Şafak

AK Parti Düzce Milletvekili Adayı ve Savunma Sanayi eski Müsteşar Yardımcısı ve Faruk Özlü seçim çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Düzce'de seçmenin nabzını yoklayan Özlü, vatandaşlara Türkiye'nin yerli savunma sanayiindeki hedeflerini anlatıyor. 11 saat projesi kapsamında takip ettiğimiz Özlü, tüm gününü esnaf ziyaretlerini ayırdı. Özlü'nün hedefi Düzce'nin 7 ilçesi, 2 beldesi ve 279 köyünü ziyaret etmek. Buna göre partinin bir program hazırladığını dile getiren Özlü, “Köylerimizin sorunlarını ve isteklerini dinliyoruz. Partimizin görüşlerini anlatacak bir program hazırladık. Şuanda o programı uyguluyoruz” diyor.



İSTİKRAR SÜRSÜN


Ziyaretleri kapsamında ilk izlenimlerini aktaran Özlü, Düzcelilerin 13 yıldır süren istikrarın devam etmesini istediklerini aktarıyor. Özlü şunları söylüyor: “Düzceliler Türkiye'de istikrarın sürmesini istiyorlar. Düzce köy yolları ile şehir merkezindeki sokakların asfaltlanması taleplerin başında geliyor. İçme suyu ve kanalizasyon sistemi ile ilgili talepler oluyor. Düzce Belediyesinin hizmetlerinin artırılmasını istiyorlar.”






TOPÇULAR 'DAN HARVARD'A


Savunma Sanayii eski Müsteşar Yardımcısı olan Özlü'nün hayat hikayesi örnek olacak cinsten. Özlü'nün Topçular köyünden Harvard Üniversitesi'ne uzanan bir hayat hikayesi var. Topçular köyünde başlayan Özlü'nün eğitim hayatı çalışkanlığı ve azmi sayesinde onu yüksek mevkilere taşıdı. İlkokulu köy okulunda okuyan Özlü, ortaokul ve liseyi Düzce Lisesi'nde okuyor. Üniversiteyi İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi(YTÜ) Makina Mühendisi Bölümü'nde okuyan Yıldız, Proje ve Mühendislik eğitimi için İspanya'ya oradan da üst düzey yönetici eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'nde alanında dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi'nde eğitim alıyor.



VATANDAŞLARA SAVUNMA SANAYİSİNİ ANLATIYOR


Eğitimlerin ardından Türkiye'ye dönen Özlü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın önemli ve büyük bütün projelerinde yer aldı. Özlü, Türkiye'nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Düzcelilerin büyük saygı duyduğu Özlü, seçim çalışmalarında bu büyük projeleri vatandaşlara aktarıyor. Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde hedeflerini, projelerini anlatıyor.







BÖLGESEL AKTÖR TÜRKİYE


“Bilim ve teknoloji üretimine dayalı bir ekonomik yapı, Türkiye'ye “rekabet üstünlüğü” kazandıracak” diyen Özlü, rekabet üstünlüğünün büyümeyi ve bu büyümenin sürdürülebilirliğini sağlayacağını aktarıyor. Türkiye'nin bu şekilde bölgesel güç ve küresel aktör olabileceğinin de altını çiziyor. Özlü, Türkiye'nin bölgesel uçak üretmesi halinde havacılık alanında sınıf atlatacağını beliriyor.



2004'teki karar dönüm noktası


2004'te Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda alınan kararların savunma sanayii için bir dönüm noktası oluşturduğunu aktaran Özlü, “Bu kararlar, savunma sanayiinin üretim ağırlıklı mevcut yapısının tasarım ve mühendislik ağırlıklı bir yapıya dönüştürülmesinin başlangıcı oldu. Bu projelerle birlikte dışa bağımlılığı azalacak, ekonomiye iş ve istihdam meydana getirilmiş olacak” dedi.



Teknoloji üretmek birinci şart


Teknoloji üretmenin Türkiye'nin vazgeçilemez öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Özlü, “Teknoloji üretemeyen bir Türkiye'nin geleceğinin olmayacağı açık. Bizim zengin petrol kuyularımız, engin doğal gaz yataklarımız yok. Altın madenlerimiz yok. Sattığımız belli, aldığımız belli. Dış ticaret açığımız var. Cari açığımız var. Bu açıkları nasıl kapatacağız? Elbette teknoloji üreterek, katma değeri yüksek ürünler üreterek ve satarak kapatacağız” ifadelerini kullanıyor.



#Faruk Özlü
#seçimler
#ak parti adayları
9 years ago