|

Unuttuk sanmasınlar

Başkent Ankara’da görüşünü sorduğumuz vatandaşların çoğu, 7 Haziran’da AK Parti’nin yarışı önde bitireceğinde hemfikir. Koalisyon dönemlerinin çilesini hatırlatan Ankaralılar, “Onların dönemlerinde neler çektik neler... Unuttuk sanmasınlar” diyor. Eski Türkiye’yi yaşamayan gençler ise genellikle kararsız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:20 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak seçim otobüsüyle dünkü durağımız başkent Ankara oldu. Siyasetin kalbinin attığı Ankara'da, halk istikrardan yana. Eski Türkiye'ye atıfta bulunan Ankaralılar, halkın geçmiş dönemlerde yaşadığı sıkıntıları unutmadığını söylüyor. Daha 10 yıl önce Türkiye'de birçok kriz yaşandığını belirten halk, artık ekonominin iyi olduğunu, ülkede refah seviyesinin yükseldiğine işaret ediyor. Ankara'da görüşünü aldığımız herkes, hükümet muhalifi olsa dahi, sandıktan AK Parti'nin birinci çıkacağını söylüyor.



SÜLALEM CHP'YE OY VERMEZ


TCDD'den emekli makinist Hüsamettin Sil, “Sandıktan AK Parti çıkacak. Diğer partilere güvenemeyiz ki. Benim cenazem ortada kalsa bile CHP'yi desteklemem. Sülalem de oy vermez. İcraat yok adamlarda, taban da yok. Onların dönemlerinde neler çektik neler! Banliyö trenleriyle bile giderken, bir tarafa gidince 'solcular trenden insin', farklı istikamete gidince 'sağcılar trenden insin' diyerek trenden bile yolcular indirilirdi. Tüp yoktu, yağ yoktu. Unuttuk sanmasınlar. İnşallah daha iyi olur. Çözüm sürecini destekliyoruz, barışla sona ersin” dedi.



ESKİYE GÖRE ÇOK İYİYİZ


Eski Türkiye'ye nazaran şimdi vatandaşın daha huzurlu olduğunun altını çizen Gülizar Aslantaş ise “Eskiye göre çok iyiyiz. Başörtüsü sorununun çözülmesini en büyük mutluluk sebeplerimizden bir tanesi. CHP benden oy alamaz” açıklaması yaptı. CHP iktidarı döneminde çocuklara Kur'an öğretmenin bile yasak olduğunu hatırlatan Mustafa Çavuş da şunları söyledi: “Hükümetin her şeyinden memnunum. Daha önce bundan daha iyi bir hükümet gelmemişti. Ecevit hükümeti 9 kilometreyi bile tamamlayamamıştı, şu anki hükümet bize tavana kadar yol yaptı. Sandıktan AK Parti birinci çıkacak. Bu hükümet olmasaydı, Türkiye bataktaydı. Ben küçükken, CHP döneminde hoca çocuklara Kur'an öğretirdi, jandarma kapıya gelip nöbetçi koyardı. Kur'an okumayı bile öğretemezdik.”







10 YILDA 10 SEFER BÜYÜDÜ


“Türkiye son 10 yılda 10 sefer büyüdü” ifadelerini kullanan Kadir Koca ise duygularını şöyle ifade etti: “CHP'ye oy vermenin mantığı ne? Eskiden bizi aç bırakmak için ellerinden geleni yaptılar. Ekmek yok, tuz yok, hiçbir şey yoktu. Ama şimdi Türkiye uçuyor. Türkiye'nin dili CHP ve koalisyon hükümetlerinden yandı, artık bir daha denemek istemez. Tahminimce AK Parti yüzde 47 oy alacak.” Türkiye'nin iyi durumda olduğunun altını çizen Ahmet Genç de, “Koalisyonları da gördük biz. Yeter ki kaos olmasın ülkede. Ben bir depo yakıt almak için 70 kilometre yola gidip geliyordum. Unutmadık bunları. Halk da bunun bilincinde” diye konuştu.



Gençler kararsız


Eski Türkiye'nin kötü günlerini unutmayan orta yaş ve üzeri vatandaşlar sandıkta AK Parti'yi tercih edeceklerini söylerken, AK Parti ile büyüyen gençler ise kararsızlıklarını ifade ediyor. Önceki seçimlerde CHP'ye oy kullandığını ama artık partiye kızgın olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Gözde Erişir, “CHP'ye güvenimi yitirdim, işsizim. Oyumu henüz hangi partiye kullanacağımı bilmiyorum, kararsızım” dedi. Bir başka öğrenci Ezgi Erbaş ise “CHP benim için kötünün iyisi gibi bir şey ama Ankara'da AK Parti kazanır” açıklaması yaptı. Gençlerden Tuğba Demirağ da “Tam 12 yıldır hükümette olan bir parti var karşımızda. Ülke iyiye gidiyor diye her şeyi hükümet yaptı dememek lazım. AK Parti'nin yaptığı iyi şeyler var ama oyum CHP'ye” derken, Beyzanur Coşkun ise özellikle sağlık alanında devrim yaptığını belirttiği AK Parti yerine CHP ya da MHP'yi tercih edeceğini kaydetti.



#Yeni Şafak seçim otobüsü
#seçimler
#kadir koca
9 yıl önce