|

3 günde 7 kişi izleyince rekor kırdı

Geçtiğimiz hafta vizyona giren filmlerin gişe performansı ilginç bir tablo ortaya koydu. Yerli filmlerden Kağıttan Kayıklar filmi, gösterime girdikten sonra 3 günde 7 kişi tarafından izlenince sinema tarihimize geçti.

Sinefesto
00:00 - 28/10/2014 Salı
Güncelleme: 14:24 - 28/10/2014 Salı
Yeni Şafak
3 günde 7 kişi izleyince rekor kırdı
3 günde 7 kişi izleyince rekor kırdı

Kopya ve gösterime girilen salon sayılarına bakınca yerli filmler arasındaki ilginç uçurum göz önüne çıktı. Bu durum haliyle bilet satışına da yansıdı.

Şu an iki yerli yapım Boxoffice Türkiye verilerine göre zirvede yer alırken, bir başka yerli yapım olan Kağıttan Kayıklar sadece 1 kopya ile vizyona girdi.

1 kopya ile 1 salonda gösterilen filmi 3 günde sadece 7 kişi izledi. Bu verilerle Kağıttan Kayıklar bir rekora imza atmış oldu. Film, ilk hafta sonu verilerine göre en az izlenen film ünvanına sahip oldu.

"Barış gelene kadar Türkçe konuşmayacağım"

Medya Örmek bir gece çatışma sırasında yaralanır ve sığınabileceğini bildiği bir evin kapısını çalar. Bu evde yaşayan Kazım ve eşi Durre, bu gerilla savaşçısına yardım edip evlerinin kapılarını açarlar. Durre hamiledir ve doğumu yaklaştıkça Medya da iyileşmeye devam etmektedir. Durre'nin sancılarının başladığı gün evlerinde özel timin baskınına uğrarlar. Kazım ve Medya tim tarafından götürülürken doğum gerçekleşir. Aradan yıllar geçer ve araştırmacı yazar Selçuk, bu bölgede çalışmalarını sürdürürken yolları bu aileyle kesişir. Kağıttan Kayıklar, "Bu ülkeye barış gelene kadar Türkçe konuşmayacağım" diyen 14 yaşındaki Medya Örnek'in hayatını ele alıyor.

9 yıl önce