|

"Annemin değerini, anne olunca anladım"

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, "Annemin değerini, anne olunca anladım" dedi. Şoray, Afyonkarahisar'da özel bir kolejin Anneler Günü etkinliğine katıldı. Öğrencilerin, sanatçının kendi filmlerindeki repliklerden yola çıkarak hazırladığı tiyatro gösterisini izleyen sanatçı, duygusal anlar yaşadı.

Yeni Şafak
16:13 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:15 - 7/05/2015 Perşembe
AA
Türkan Şoray, kız öğrencileri kahkahalarla izledi
Türkan Şoray, kız öğrencileri kahkahalarla izledi

Genç tiyatrocuları tek tek kutlayan Şoray, Anneler Günü için düzenlenen etkinlik dolayısıyla mutlu olduğunu belirtti.



Şoray, burada yaptığı konuşmada, "Annemin değerini, anne olunca anladım. Saçım ıslakken dışarı çıksam beni uyarırdı, ben de 'Anne bir şey olmaz' derdim. Bana 'Sen de anne olunca beni anlayacaksın' derdi. Kızım olunca ben de kızıma 'Saçın ıslakken dışarı çıkma' demeye başladım. Annemi çok erken kaybettim. Şimdi 'keşke yanımda olsa' diyorum" ifadelerini kullandı.



Anneliğin tüm dünya nimetlerine değişilmeyecek bir duygu olduğunu dile getiren Şoray, "Herkes annesinin değerini iyi bilmeli. Bugün kızıma gelecek bir tehlikede o tehlikeyi önlemek için ölümüne atlarım. İyi ki anne olmuşum" diye konuştu.



Türkan Şoray, daha sonra Doğa Koleji Öğrenci Meclisi'nin sorularını yanıtladı.



"Dışarıdan sakin görünüyorsunuz. Hep mi böyleydiniz, olgunlaşınca mı sakinleştiniz" sorusunu Şoray, "İnsan olgunlaşınca daha temkinli oluyor. Yavaş yavaş hırsları törpüleniyor ama tabii herkesin olduğu gibi benim de bir dayanma noktam var" diye yanıtladı.



"Hırslı mısınız" sorusuna ise Türkan Şoray, "Hırslı mıyım? Hırsı güzel yönde yaşamak lazım. Mesleğimde hırslı olmak güzel. Mesleğimde yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışırım" yanıtını verdi.



Afyonkarahisar'da "Açlık" isimli bir film çektiğini, kente özgü ürünlerin meşhur olduğunu söyleyen Şoray, kızı Yağmur Ünal hakkındaki bir soru üzerine de "Benim tek yaşama amacım kızım" dedi.

#Türkan Şoray
#Afyonkarahisar
#Anne
9 yıl önce