|

Boston'da yarışma sonuçları açıklandı

En İyi Belgesel Ödülü, yönetmenliğini Güliz Sağlam’ın yaptığı “Tepecik Hayal Okulu” adlı filme, En İyi Kısa Film Ödülü ise yönetmenliğini Hasan Serin’in yaptığı “Ağrı ve Dağ”a verildi.

Yeni Şafak
11:44 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:47 - 13/12/2014 Cumartesi
AA
Kuzey Amerika’nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki 9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı.


Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi’nin Direktörü Haden Guest, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa” filmleri belirlemek için oy kullandılar. Bu yıl yarışma filmleri Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Goethe Enstitüsü ve Boston Üniversitesi’nde gösterildi.


Toplam 40 belgesel ve kısa filmin gösterildiği yarışmada En İyi Belgesel Ödülü, yönetmenliğini Güliz Sağlam’ın yaptığı “Tepecik Hayal Okulu” adlı filme, En İyi Kısa Film Ödülü ise yönetmenliğini Hasan Serin’in yaptığı “Ağrı ve Dağ”a verildi.


Seyirci Ödüllerini belgesel dalında yönetmen Beyza Boyacıoğlu ve Sebastian Diaz’ın “Tonita’s”, kısa film dalında ise yönetmen Derya Durmaz’ın “Ziazan” filmleri aldı.


Ayrıca yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi.  Belgesel dalında Turgay Kural’ın “Cibik”, Aydın Kapancık’ın “Fırtına”, Nezahat Gündoğan’ın “Hay Way Zaman”, İlkay Nişancı’nın “Kamilet”,  Fuat Demirhan’ın “Son Urartulu”, Ömer Güneş’in “Su Bedevileri”, Batu Akyol’un “Türkiye’de Caz” filmleri özel mansiyona değer bulundu.


Kısa film dalında ise özel mansiyona değer bulunan filmler, Emrah Cevher’in “Café de Kitap”, Serhat Karaaslan’ın “Dondurma”, Sholeh Zahraei ve  Kamil Saldun’un “Kıbrıs’a Mektuplar”,  Serdar Çotuk ve  Buğra Uğur Sofu’nun  “Merdivenler”,  Onur Yağız’ın “Patika”, Alper Akdeniz’in “Roya” ve Hüseyin Aydın Gürsoy’un  “8 Ay” adlı filmleri oldu.


Gelecek yılın yarışma başvurularının 1 Mart 2015’de başlayacağı da öğrenildi.


ABD'nin Boston kentinde 1964 yılından beri faaliyet gösteren merkezi Boston'daki New England Türk Amerikan Kültür Derneği’nce (TACS-NE) düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor.
#Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması
#ödüller
#Tepecik Hayal Okulu
#Ağrı ve Dağ
9 yıl önce