|

"Duygusal açıdan çok zorlandım"

12 Aralık’ta vizyona girmeye hazırlanan Onur Aydın’ın yazıp yönettiği Yağmur Kıyamet Çiçeği filminin oyuncuları İstanbul Aydın Üniversitesi Trabzonspor Öğrenci Kulübü’nün gerçekleştirdiği etkinlikte öğrencilerle buluştu.

Yeni Şafak
16:47 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 14:52 - 5/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Engin Hepileri, Devrim Saltoğlu, Elena Viunova ve yapımcılardan biri olan Şaban Tokdemir’in katıldığı söyleşiye ilgi büyüktü. Filmin fragmanının gösterimiyle başlayan etkinlik öğrencilerin oyunculara sorular sormasıyla devam etti. Söyleşi sonunda oyunculara plaket ve üzerinde Kazım Koyuncu’nun fotoğrafının basılı olduğu Trabzonspor atkıları hediye edildi.


Filmde Çernobil’den dolayı eşini kanserden kaybeden ve kanser çocuğuyla Trabzon’a gelen bir kadını  canlandıran Elena Viunova Karadenizlilerin Rus kadınlara bakış açısı için üzüldüğünü ve gerçek olanın yansıtılmadığını dile getirdi. Trabzonlu olmasıyla bilinen Devrim Saltoğlu ise  ''Kimse bizi anlayamayacak kadar komiğiz'' diyerek Karadeniz insanının çok sevimli ve esprili olduğunu  dile getirdi.


Filmde Kazım Koyuncu’yu canlandıran ve benzerliğiyle dikkat çeken Engin Hepileri, Koyuncu hakkında sorular sorulması üzerine samimi açıklamalarda bulundu. ‘’Karadeniz’in her meselesine duyarlı gerçek bir sanatçıydı. Yeşil tutkusu, Trabzonspor aşkı, birleştirici fikirleriyle herkesi çok etkiledi.’’ diyen başarılı oyuncu  ‘’Senaryo geldiğinde ekstra sorumluluğumun farkındaydım ve çok istedim’’  diyerek heyecanını dile getirdi.


‘’DUYGUSAL AÇIDAN ÇOK ZORLANDIM’’

Çekimlerde duygusal açıdan çok zorlandığını belirten Engin Hepileri ‘’ Filmde Kazım’ın çocukluk sahnelerinde  oyuncunun üzerinde olan Kazım’ın kazağını annesi kendi elleriyle getirdi. Duygular iç içe olunca bir noktadan sonra yüreğimizi bıraktık. ‘’ dedi.  Koyuncu ailesinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ve desteklerini esirgemediklerini de ekleyen yetenekli oyuncu  ‘’ Annesi ve babası hep sırtımı sıvazladı. Filmde görünen yemekleri, lahana dolmasını, biber turşusunu annesi yapıp bize getirdi. Bunlar unutulmayacak anlar. Ailesini arkamızda hissetmek ve duaları hepimizi çok motive etti.’’  dedi. 

#Kazım Koyuncu
#Engin Hepileri
#Karadeniz
#Trabzonspor
9 yıl önce