|

"Kaçış 1950" vizyona hazırlanıyor

Taş Film tarafından Bursa ve Balıkesir'de çekilen ve önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan Kaçış 1950 isimli sinema filmi, 1950 ile 1970 yılları arasında Bulgaristan'da zulümden kaçıp Türkiye'ye sığınan Türklerin çektiği acıları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Yeni Şafak
13:40 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 11:43 - 5/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Filmin senaryosu, Zülkef Yeşilbahçe'nin "Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar" isimli kitabından uyarlanarak hazırlandı. Yaklaşık 70- 80 kişilik bir ekibin 8 ay boyunca aralıksız çalıştığı filmde Atilla Saral, Zeynep Gülmez, Burak Kaya, Hüseyin Elmapınar, Mehmet Vanlıoğlu, Onur Bayraktar, Ali Özkan Dinkçi, Efe Kopuz, Ender Turan ve eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun yanı sıra pek çok tiyatro kökenli oyuncu yer aldı. Ocak ayında sinemada olması beklenen filmin gösterime girmesi soydaşlar tarafından dört gözle bekleniyor.


Daha önce tiyatroda oyunculuk yaptığını ifade eden eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, beyaz perdede ise ilk defa seyirci karşısına çıkacağını söyledi. Filmde başrol oynayan Mustafa'nın yaşlanmış halini oynayan Anbarcıoğlu, Filmin Genel yönetmeni ve yapımcısı İhsan Taş ve ekibinden Tam not aldı.


Kendi oynayacağı rol hakkında da bilgi veren Anbarcıoğlu, "Ben, zor şartlarda Türkiye'ye gelmeye çalışan Mustafa'nın yaşlanmış halini canlandırıyorum.


Filmin 1950-70 yılları arasında Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçış hikayesini anlatıldığını açıklayan film yapımcısı ve Taş Film yönetim kurulu Başkanı İhsan Taş, "7-8 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. 70-80 kişilik bir ekiple çekimlerimizi Bursa ve Balıkesir'de gerçekleştirdik. Taş Film olarak bu bizim ilk projemiz. Filmde gerçek bir hikayeden yola çıktık. Buradaki soydaşlarımızın çektiği zulümleri beyaz perdeye yansıtalım istedik. Umarım Ülkemizde yaşayan göçmen kardeşlerimizde kendi hikayelerini anlatan bu projeye destek olurlar ve çıktığımız bu zorlu yolda bizi yalnız bırakmazlar" diye konuştu. 

#Atilla Saral
#Zeynep Gülmez
#Burak Kaya
#Hüseyin Elmapınar
#Mehmet Vanlıoğlu
#Onur Bayraktar
#Ali Özkan Dinkçi
#Efe Kopuz
#Ender Turan ve eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu
9 yıl önce