|

Türk Sineması'nın yeni ikilisi Murat ile Fırat"

Türk komedi filmlerinde ikili tiplemelerin apayrı bir yeri var : Zeki ile Metin bunların en unutulmayanlarından. Şu sıra çekimleri devam eden "Öğrenci İsleri" filminin baş rollerini paylaşan Murat Akkoyunlu ve Fırat Tanış'ın canlandırdıkları iki zıt kardeş "Kısmet ile İsmet" de yeni bir ikilinin ayak sesleri olarak adlandırılmaya başladı.

Yeni Şafak
17:25 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 15:39 - 14/11/2014 Cuma
Yeni Şafak

Tiyatro kökenli iki sanatçı hep bir projede buluşmak istemiş ve yolları ilk kez bir sinema filminde ortak arkadaşları senarist Kamuran Süner'in bu projesinde kesişmiş. Aynı filmde oynamaktan çok keyif aldıklarını söyleyen iki oyuncu , "Karagöz Hacivat " ikilisi gibi bir ikili olduklarını, filmde sürekli atışmaktan da hayli komik ve güzel sahnelerin çıktığını belirtiyor.         


Sayıları 20 milyonu bulan her bir öğrencinin yaşadığı sınav sürecine komik bir pencereden bakan hikaye , iki kardeşin  sınavı daha fazla öğrenciye kazandırma yarışı üzerine kurulması dikkat çekiyor.


Senaryosunu "Geniş Aile " dizisinden tanıdığımız  Kamuran Süner'in yazdığı  filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu. Güzel İşler Sanat Yapım’ın 2015 yılının komedi filmi olmaya hazırladığı  filmin görüntü yönetmeni koltuğunda ise Feza Çaldıran oturuyor.


Oyuncu kadrosunda ayrıca Yeliz Şar, Bora Akkaş, Begüm Öner ,Bülent Çolak gibi isimlerle “Hababam Sınıfı” filmi öğrencilerinden Tuncay Akça ve Ahmet Arıman’ın da yer aldığı filmin Ocak 2015'te vizyona girmesi bekleniyor .

#Murat ile Fırat
#Türk sineması
#Hababam Sınıfı
#Hacivat ile Karagöz
#Zeki ile Metin
#Yeliz Şar
#Bora Akkaş
#Begüm Öner
#Bülent Çolak
9 yıl önce