|

Diego'nun astarı yüzünden pahalıya geldi

Bonservis bedeli ödenmeyen ve yıllık 3.5 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalanan Brezilyalı oyuncunun Süper Kupa'da Galatasaray'a karşı forma giyebilmesi için Krasic, Cristian ve Yobo'ya toplam 5.1 milyon Euro ödenerek yollar ayrıldı. Yıldız oyuncunun maliyeti de 16 milyon euro'ya çıktı!

.
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Diego'nun astarı yüzünden pahalıya geldi
Diego'nun astarı yüzünden pahalıya geldi

Fenerbahçe, uzun süredir 5+3 yabancı kuralı nedeniyle sıkıntı yaşadığı yabancı oyuncularıyla yollarını ayırma aşamasına geldi. Sarı-lacivertli kulüp 10 numara olarak transfer ettiği Brezilyalı yıldız Diego Ribas'a lisans çıkartmak için adeta servet döktü. Fenerbahçe, yıldız oyuncuyu 25 Ağustos'ta Süper Kupa finalinde Galatasaray'a karşı oynatabilmek için uzun süredir görüşmelerde bulunduğu Milos Krasic, Cristian Baroni ve Joseph Yobo ile anlaştı. Yıllık 2.5 milyon Euro ücret alan ve 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Krasic'i Elche'ye kiralayan sarı-lacivertliler, Sırp oyuncunun İspanyol kulübünden alacağı ücretin farkı olarak yıllık 1.3 milyon Euro'luk kısmını da kendisi ödeyecek. Yıllık 1.8 milyon Euro ücret alan ve sözleşmesi 2016 yılına kadar devam eden Cristian Baroni ile yapılan görüşmelerde Brezilyalı oyuncunun sözleşmesi karşılıklı olarak anlaşmayla feshedildi. Fenerbahçe, Cristian'ın mukavelesini 1.3 milyon Euro karşılığında feshetti. Dereağzı Tesisleri'nde U21 takımı antrenmanlara çıkan ve uzlaşmaz tavırları nedeniyle Joseph Yobo'nun sözleşmesi ise donduruldu. Yıllık 2 milyon Euro ücret alan Nijeryalı futbolcunun maliyetiyle birlikte Fenerbahçe toplam 3 yabancı oyuncu sıkıntısını kasasından toplam 5.1 milyon Euro ödeyerek çözdü. Sarı-lacivertliler, İtalya'nın Roma Kulübü'ne kiraladığı Salih Uçan ile Arabistan'ın Al-Ayin takımına kiralanın Mroslav Stoch'tan elde ettiği 5 milyon 750 bin Euro'nun neredeyse tamamını 3 oyuncuda yaşanan krize harcadı.

Webo'dan F.Bahçe resti

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, Afrika Kupası için milli takımdan affını istedi. Kamerun Milli Takımı teknik heyeti şimdilik bu isteği kabul etmedi, ancak Webo Afrika Kupası'nda milli takıma gitmemekte kararlı. Golcü oyuncunun bu kararı F.Bahçe teknik heyetini de sevindirdi. Kadrosunda yerli golcü alternatifi olmayan ve Afrika Kupası nedeniyle Webo-Emenike-Sow üçlüsünden yararlanamayacak Fenerbahçe teknik heyeti, Webo'nun bu kararıyla oldukça rahatladı. Teknik direktör İsmail Kartal, Afrika Kupası'nda Sow ve Emenike'nin yokluğunda Webo'yu tek forvet olarak düşünürken, sağda Kuyt (Alper), solda ise Caner Erkin'i öne çekerek, defansın solunda Hasan Ali'ye görev vermeyi düşünüyor.

F.Bahçe Roma'da idare etti

Fenerbahçe, 25 Ağustos'taki Süper Kupa'daki Galatasaray maçı öncesi son prova niteliği taşıyan derbi öncesi İtalya'da Roma ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında 3-3 berabere kaldı. Roma'nın sezon açılışı nedeniyle oynanan karşılaşmada İtalyan ekibi 25. dakikada Gervinho'nun düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Totti gole çevirmesiyle 1-0 öne geçti. 32. dakikada kazanılan serbest atışta Fenerbahçe Bruno Alves'in frikik golüyle maça denge getirdi. 52. dakikada Fenerbahçe, Kuyt'ın penaltı golüyle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. 58. dakikada Sow sarı-lacivertli takımı iki farklı öne öne geçirdi. 82 ve 87. dakikalarda Matia Destro'nun golleriyle maç 3-3 berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin Roma'ya kiraladığı Salih Uçan yedek soyunduğu maçın 69. dakikasında Totti'nin yerine oyuna girdi.

Emre'den sakatlık itirafı

Olimpiakos maçında mükemmel frikik golüyle dikkat çeken Emre Belözoğlu, genç milli takımda oynarken frikikten çok gol attığını, ama sol bileğinden üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle artık istediği vuruşları yapamadığını kaydetti. Tecrübeli futbolcu, '2-3 defa üst üste sol bileğim kırıldı. Genç milli takımda oynarken frikikten çok gol atıyordum, ama sakatlıktan sonra sol ayağımda açı kaybı oldu, sakatlıklar nedeniyle artık istediğim vuruşları yapamıyorum. Olmasaydı taraftarlarımız çok farzla frikik golü izlerdi' diye konuştu.

10 yıl önce