|

9 Eylül'deki maç için şimdiden yola çıktı!

Pasaportunun iş yeri hanesinde 'Milli Amigo' yazan, Türkiyeyi temsil eden takımları Türk Bayrağı destekleyen Milli Amigo Birol 9 Eylül'de İzlanda'da oynanacak İzlanda-Türkiye Avrupa Şampiyonası eleme maçı için bugünden otobüsle yola çıktı.

Dha
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 17:44 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
9 Eylül'deki maç için şimdiden yola çıktı!
9 Eylül'deki maç için şimdiden yola çıktı!

Karayolundan 10 bin Kmlik İstanbul- Reykjavik arasındaki yolu, otobüs, tren ve bir bölümünü de uçakla gidecek olan Amigo Birol, 9 gün sürecek bu yolculuğu için Esenler Otogarı'ndan yolculuğunun ilk etabı Münih'e hareket edecek otobüse binmeden önce şunları söyledi:

Bugün 257 TL'ye aldığım biletle Esenler'den otobüsle saat 17.00'de Münih'e hareket edeceğim. Kısmetse pazar günü Münih'te olacağım. Münih'te iki gün kaldıktan sonra otobüs ve trenle, perşembe günü orada olacak şekilde Hamburg'a hareket edeceğim. Hamburg'tan Oslo'ya da bir ay önceden aldığım ve gidiş-geliş olarak 200 euro ödediğim biletle gideceğim. Oslo'dan maçın oynanacağı İzlanda'nın Reykjavik kentine de 700 TL'ye SAS Havayolları'ndan aldığım biletle gideceğim. Sanırım 8 Eylül'de orada olacağım. Kısmetse ertesi gün milli maçta şanlı bayrağımızı dalgalandıracağım. 44 yıldır 44 devlette Türk Bayrağı'nı dalgalandırdım. Emekli maaşımdan ayırdığım parayla ucuz bilet bulur, uçakla, otobüsle, trenle ne bulursam milli takımların peşinden giderim. En büyük sloganım, 'Kırmızı, Beyaz, En Büyük Türkiye'dir."

Amigo Birol tek isteğinin federasyonların manevi olarak kendisini desteklemesi olduğunu söyledi.

10 yıl önce