|

Ankara'nın Ba'ları

Siyah-beyazlılar, Osmanlı Stadı'nda gol düellosu şeklinde geçen maçta Sivasspor'u yenip zirvedeki yerini korudu. Demba Ba'nın 2 gol ve bir asistle yıldızlaştığı gecede Kartal'a galibiyet getiren gol Olcay'dan geldi

.
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ankara'nın Ba'ları
Ankara'nın Ba'ları

Süper Lig'de Beşiktaş gol düellosu şeklinde geçen maçta Sivasspor'u 3-2 yenerek liderliği sürdürdü.

25. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Veli'nin vuruşunda, kaleci Ertuğrul'un tokatladığı top üst direğe çarparak oyun alanına döndü; tehlikeyi savunma topu kornere gönderrek önledi. 40. dakikada Cicinho'nun sağdan kullandığı kornerde Da Costa, gelişine yaptığı vuruşla Sivasspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. 48. dakikada Demba Ba'nın serbest atışını kaleci Ertuğrul uçarak uzaklaştırdı, dönen topu Ersan kafa ile kaleye gönderdi, Ertuğrul yeniden topu tokatlayarak uzaklaştırdı. 58. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan ortasında Demba Ba topu ayağının içiyle filelere göndererek maça denge getirdi: 1-1. 60'ta Serdar'ın sağdan ortasında Demba Ba'nın kafa vuruşunu Ertuğrul çıkardı. 65'te soldan Motta'nın ortasında defans topa vuramayınca Demba Ba doksana taktı: 2-1. Bu pozisyonda Sivassporlu futbolcular Ba'nın topu eliyle düzelttiği yönünde uzun süre itiraz etti. 74'te Cicinho'nun soldan kullandığı kornerde Beşiktaş ceza sahasında oluşan karambolde oyuna yeni giren Hakan topu filelere gönderdi: 2-2. 79. dakikada gecenin yıldızı Demba Ba'nın harika topuk pasıyla ceza alanına giren Olcay Şahen topu filelere göndererek maçın skorunu belirledi: 3-2.

Karışık duygular içerisindeyim

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sivasspor galibiyetini değerlendirirken, Ankara'da taraftarların verdiği desteğe teşekkür etti. "Galibiyette, zeminin güzelliği ve taraftarın etkisi nasıl oldu?" sorusuna Hırvat çalıştırıcı, "Büyük bir etki yaptı. Taraftar bize ekstra bir motivasyon vermediler; ama kararlılık verdiler" yanıtı verdi. "Osmanlı Stadı'nda tamam mı devam mı?" sorusuna ise Bilic, "Karışık duygular içerisindeyim. Dürüst bir şekilde söyleyecek olursam, bizim için burada çok iyi bir atmosfer vardı. Ancak diğer taraftan çok seyahat ediyoruz. Biz İstanbul kulübüyüz. İstanbul'da alternatif bulmalıyız. Bu atmosferi İstanbul'da, ait olduğumuz yerde, tarihimizin olduğu yerde bulmamız lazım" şeklinde görüşlerini dile getirdi. Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Partizan'ı da değerlendiren Bilic, "İyi bir takım. Taraftarlarına gelecek olursak, düşmanca bir atmosfer var. Şu anda iyi bir pozisyondayız. Bunu sürdürmek istiyorsak, puan ya da puanlar almalıyız" dedi.

2. golde top elime değdi"

Sivasspor galibiyetini değerlendiren Dem Ba'dan attığı 2. golle ilgili itiraf geldi. Sivasspor kalecisinin olağanüstü bir maç çıkardığını söyleyen Senegalli yıldız, 'Benim iki şutumu kurtardı. Buna rağmen biz yapmamız gerekeni yaptık. 2. golde top elime değdi biraz. Ama biz sonuçta buradan galibiyetle ayrılıyoruz' ifadelerini kullandı. 'Gollerini mi, yoksa asistini mi çok beğendin" sorusuna, Demba Ba, 'Bir forvet olarak konuşursam attığım golleri çok beğendim. Olcay'a yaptığım asist çok güzeldi. Ona böyle bir gol attırmak çok keyifliydi. Bunun için gururluyum' yanıtını verdi.

Bu sezon bizim sezonumuz

Sivasspor karşısında galibiyet golüne imza atan Olcay Şahan, ilginç açıklamalar yaptı. Attığı gol sonrası Gökhan Töre'nin sırtına çıkıp kartal işareti yapacağını, maçtan önce arkadaşına söylediğini belirten Olcay, taraftarlara mesaj verdi: "Taraftarlar 'Şampiyon Beşiktaş' diye tezahürat yaptılar. Bizler inandık onlar da inansın. Bu sezon bizim sezonumuz olacak."

9 maç sonra 3 gol attı

Ligde bu sezon geride kalan 5 maçta 5 gol atan Beşiktaş, dün Sivas maçında 3 gol birden kaydetti. Siyah-beyazlı takım, böylece ligde 9 maç aradan sonra bir maçta birden fazla gol atmış oldu.

Penaltı isyanı!

Maçın 9. dakikasında yaşanan pozisyonun ardından Beşiktaşlı oyuncular penaltı bekledi. Serdar'ın ortasında top Sivas defansında Ümit'in eline çarptı, hakem Mete Kalkavan 'devam' kararı verdi. Bu pozisyonun ardından penaltı bekleyen Beşiktaşlı oyuncular uzun süre hakeme itiraz etti.

Osmanlı bereketi

Beşiktaş ile Sivasspor arasında Ankara'daki Osmanlı Stadı'ndaki maçta tribünler doldu. Olimpiyat Stadı'nın bakımda olması nedeniyle başkentte oynanan maça, siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Ankaralı futbolseverler, İstanbul'da taraftar desteğinden uzak kalan Beşiktaş'ı yalnız bırakmadı. Taraftarlar 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'nın tamamına yakınına doldurdu.

10 yıl önce