|

Aslan'ı golcüleri sırtladı

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta açılış maçında Galatasaray, 1 - 0 geriye düştüğü maçta Torku Konyaspor'u 2 - 1 mağlup ederek puanını 19'a çıkardı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Torku Konyaspor ise 10 puanda kaldı.Sarı - Kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Drogba ve Burak kaydetti.

Ajanslar
00:00 - 1/11/2013 Cuma
Güncelleme: 18:59 - 1/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Aslan'ı golcüleri sırtladı
Aslan'ı golcüleri sırtladı
GALATASARAY 2-1 TORKU KONYASPOR

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta açılış maçında Galatasaray, 1 - 0 geriye düştüğü maçta Torku Konyaspor'u 2 - 1 mağlup ederek puanını 19'a çıkardı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Torku Konyaspor ise 10 puanda kaldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı haftanın açılış maçında Galatasaray'a 3 puanı getiren golleri 45+3. dakikada Drogba ve 67. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

Konuk Torku Konyaspor ise zorlu Galatasaray deplasmanındaki mücadelenin 16. dakikasında Recep Aydın'ın golüyle 1 - 0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı.

Galatasaray'da Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder, karşılaşmanın 9. dakikasında girdiği bir ikili mücadelede sakatlanarak oyun alanını terk ederken, Sneijder'in yerine Galatasaray'da Emre Çolak oyuna girdi.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, İsmail Şencan

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Eboue, Selçuk, Melo, Burak, Sneijder (Dk. 9 Emre Çolak / Dk. 89 Ceyhun Gülselam), Umut (Dk. 65 Aydın Yılmaz), Drogba

Torku Konyaspor: Itandje, Ali Turan, Erdinç Yavuz, Selim Ay, Ergün Teber, Mehmet Güven, Ömer Ali (Dk. 72 Djalma), Tomas Borek (Dk. 73 Kibong), Recep Aydın (Dk. 88 Ndouasel), Hasan Kabze, Gekas

Goller: Dk. 16 Recep Aydın (Torku Konyaspor), Dk. 45+3 Drogba, Dk. 67 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 31 Ergün Teber (Torku Konyaspor), Dk. 44 Sabri (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Torku Konyaspor arasındaki maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere sona erdi.

7. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakiada Chedjou'nun geri pasında Muslera'nın uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Selçuk İnan'dan önce araya giren Mehmet Güven, daha müsait durumdaki Gekas'ı gördü. Yunanlı golcü'nün vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

16. dakikada Torku Konyaspor öne geçti. Bu dakikada Chedjou'nun geri pasında Muslera'nın uzaklaştırmak istediği topu kapan Gekas, hızla cezasahasına kadar geldi. Sonrasında sağ çaprazda daha müsait durumdaki Recep Aydın'ı gördü. Bu oyuncu, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0 - 1.

30. dakikada Sabri'nin soldan cezasahasına yaptığı orta kaleye parelel bir şekilde az farkla auta çıktı.

34. dakikada Konyaspor bir golden oldu. Bu dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Ömer Ali, cezasahasına girdi. Muslera, bu oyuncunun ayaklarına yatarak tehlikeyi çeldi. Sağa açılan topla tekrar buluşan Ömer Ali, Gekas'ı topla buluşturdu. Gekas'ın vuruşunu savunma uzaklaştırdı.

45+3. dakikada Galatasaray beraberliği yakladı. Bu dakikada Umut Bulut'un sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada arka direkte topa iyi yükselen Drogba kafayla topu filelere gönderdi: 1 - 1.

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta açılış maçında Galatasaray, kendi sahasında Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek puanını 19'a çıkardı ve maç fazlasıyla ligde ikinci sıraya yükseldi.

48. dakikada Drogba'nın sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu kalecide kaldı.

67. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Aydın Yılmaz'ın ara pasına hareketlenen Burak Yılmaz, kaleciyi geçtikten sonra boş kaleye topu gönderdi: 2 - 1.

78. dakikada Emre'nin kulllandığı köşe atışında Chedjou'nun kafası üst direkten oyun alanına geri döndü. Sonrasında ise savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 2 - 1 üstünlüğü ile sona erdi.


10 yıl önce