|

Avantaj yakaladık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Final Grubu'nda Beşiktaş'ı mağlup ederek Avrupa yolunda bir adım öne geçtiklerini söyledi

00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 01:53 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Avantaj yakaladık
Avantaj yakaladık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'ı mağlup ederek Avrupa yolunda bir adım öne geçtiklerini söyledi. Son haftalarda kazanamamın verdiği stres nedeniyle sıkıntılı olduklarını ifade eden Güneş, 'İlk maçlarını kaybeden ve son haftalarda kazanamayan ve Avrupa'da uzun süre oynayıp ligi taşımakta zorluk çeken iki takımın mücadelesi oldu. İlk yarıda pozisyon üstünlüğümüz var ama gol bulmakta zorluk çektik. Daha çok kazanmaya yakın olan taraf bizdik. Kendi sahamızda kazanmak sevindirirci. Kazanamamanın stresini aşmak önemli. Beşiktaş'a karşı avanataj yakaladık ama yukarının gerisindeyiz. Oyuncularımın isteği gayreti ve seyircinin desteği iyiydi' şeklinde konuştu. Bu galibiyetin bu sezon kendi sahalarında aldıkları ilk derbi zaferi olması açısında sevindirici olduğunu belirten Güneş, 'Ancak üzücü olan bu sevinci taraftarımızla birlikte yaşayamamak oldu. Gönül isterdi ki onlarda burada olsun. Ancak birkaç taraftarın yaptığı sorumsuz davranışın faturasını koskocaman bir camia ödüyor. Ancak maça gelen bayan taraftarların desteği de alkışa değerdi' dedi.


Daha 4 maç var her şey olabilir

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, bir toplarının direkten döndüğü maçta Trabzonspor karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarını belirterek, 'Daha önümüzde 4 maç var, her şey olabilir' dedi. Önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da pozisyona girip değerlendiremediklerini belirten Havutçu, 'İlk yarıya istediğimiz gibi başlayamadık ancak ikinci yarıda oyunun hakimiyeti tamamen bizdeydi. Net pozisyonlarımız vardı, direkten dönen top vardı. Ricardo Quaresma'nın yakaladığı iki pozisyon vardı. Maalesef biz golü bulamadık ama daha sonra Trabzonspor golü attı. Mağlup olduk, üzgünüz. Risk aldık, risk almak zorundaydık. Bazı pozisyonlarda eksik yakalandık. Üzgünüz. Daha önümüzde 4 maç var, her şey olabilir. Mücadelemize devam edeceğiz. Avrupa için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah futbol şansı yanımızda olur' şeklinde konuştu.


Beşiktaş rekora koşuyor

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor'a 1-0 yenilen Beşiktaş, üst üste gol yeme kendi rekoruna egale etti. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor maçında yedikleri golle, 17 maçla kendisine ait 'Üç Büyükler' arasında üst üste gol yeme rekoruna ortak oldu. Süper Lig'de 8 Ocak 2012 tarihinde Ankaragücü ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Beşiktaş, daha sonra 15'i Lig Grubu, 2'si de Süper Final'de olmak üzere son 17 maçında kalesini gole kapatamadı.



12 yıl önce