|

Avrupa Ligi'ne hangi takımlar gidecek?

2015-2016 sezonunda Türkiye'yi Avrupa kupalarında hangi takımların temsil edeceği, Bursaspor'un CAS kararından sonra kesinleşecek.

Yeni Şafak
13:47 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 14:09 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Mevcut tabloda Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantilemiş durumda zira Bursaspor'un UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nca 2012 yılında verilen ve CAS'ın ertelediği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası bu sezon uygulamaya konuldu. Bursaspor konuyu yeniden CAS'a taşıdı. Eğer Bursaspor CAS tarafından haklı bulunursa, Türkiye Kupası'nı kazanır veya ligi dördüncü bitirirse Avrupa Ligi vizesi alacak.



UEFA'nın yeni kuralları gereğince lig şampiyonu kupayı da alırsa artık finalistler değil ligde sıradaki takım Avrupa Ligi'ne gidiyor. Bu kural da Trabzonspor'a yarıyor. Bordo-Mavililer, Bursaspor ceza alırsa altıncı dahi olsalar Avrupa Ligi'ne gidecekler.



Başakşehir ise bu hafta sonu deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu yendiği takdirde hiçbir şarta bağlı olmaksızın Avrupa'ya gidecek. İstanbul ekibi için tek felaket senaryosu ligi altıncı bitirmesi, Bursaspor'un cezasının kaldırılıp Yeşil-Beyazlılar'ın kupa finalinde Galatasaray'a yenilmesi...



Ligi üçüncü bitiren Beşiktaş Avrupa Ligi'ne doğrudan grup aşamasında başlayacak. Diğer iki takım ikinci ve üçüncü ön eleme turunda kupaya dahil olacak.



Ligde son haftaya Başakşehir 58, Trabzonspor ve Bursaspor 56 puanla giriyor.







#Avrupa Ligi
#Bursaspor
#Trabzonspor
#Başakşehir FK
9 yıl önce