|

Avrupa'da final oynadı, Türkiye'de küme düştü

Geçen sezon Challenge Kupası'nda final oynayan Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı'nın, bu sezon 1. Lig Baraj Etabı 1. devre maçları sonunda 2. Lig'e düşmesi kesinleşti - Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Karacan: "Beşiktaş'ın bunu yaşamaması lazımdı, maalesef takım tutmadı ve uyum sağlayamadı" - "Voleybol takımı gelecek sezon bunu telafi ederek hak ettiği yere tekrar çıkacaktır"

Yeni Şafak
15:50 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:53 - 30/03/2015 Pazartesi
AA

Geçen sezon camiayı sevindirecek sonuçlara imza atan siyah-beyazlı takım, bu sezon ise küme düşerek taraftarlarını üzdü. 2013-2014'te Challenge Kupası'nda final oynayan ve ligde 7. sırada yer alarak play-off'ta mücadele etme hakkı elde eden siyah-beyazlı takımın, Bayanlar Voleybol 1. Ligi Baraj Etabı 1. devre maçlarının ardından 2. Lig'e düşmesi kesinleşti.



Türkiye'de uzun yıllar ilk sekiz içinde yer alarak play-off'lara kalma başarısı gösteren, 2001'de CEV Kupası'nda ve 1998'de de Kupa Galipleri Kupası'nda 4. olan, 3 kez Balkan Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, uzun bir aradan sonra 2. Lig'de mücadele edecek.



Avrupa'daki finalden bir yıl sonra küme düştü

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa'da oynadığı final maçından bir yıl sonra 2. Lig'e düşmenin üzüntüsünü yaşadı.



Geçen sezon başında Balkan Kupası'nı alarak Challenge Kupası'nda mücadele etme hakkı kazanan ve bu organizasyonda sezon boyunca başarılı sonuçlarla finale kadar yükselen siyah-beyazlı ekip, finalde Rusya'nın Zarechie Odintsovo takımıyla karşılaştı. İlk maçta rakibine deplasmanda 3-2 mağlup olan "Kara Kartallar", 30 Mart 2014'te İstanbul'da oynanan maçı ise 3-1 kaybederek kupayı rakibine kaptırdı.



İkinci şansı da değerlendiremedi

Normal sezonda 22 maçta sadece 4 kez galip gelebilen Beşiktaş, ligi 11. sırada tamamladı.



Ligde kalmak için baraj etabı maçları oynamak durumunda kalan siyah-beyazlı ekip, bu ikinci şansı da değerlendiremedi. Baraj etabında İlbank, Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt ve Çanakkale Belediyespor ile mücadele eden siyah-beyazlılar, ilk devrede yaptığı 3 maçta sadece Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt'u yenebildi. Toplamda 5 galibiyete ulaşan Beşiktaş, Çanakkale Belediyespor ile İlbank'ın aldığı sonuçların ardından kalan maçlara rağmen küme düştü.



Antrenör değişikliği de yaramadı

Sezon içinde bazı oyuncuların sakatlıkları nedeniyle sıkıntılar yaşayan Beşiktaş'ta geçen sezon Avrupa'da final oynatan antrenör Adnan Kıstak ile de yollar ayrıldı.


Tecrübeli ismin ayrılmasının ardından Erkan Kayacan ile yoluna devam eden siyah-beyazlı ekip, buna rağmen istediği sonuçları almakta zorlandı.



Karacan: Beşiktaş'ın bunu yaşamaması lazımdı

Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Erdal Karacan, kulübün bunu yaşamaması gerektiğini belirterek camiadan özür diledi. Challenge Kupası'nda final oynatan antrenör Adnan Kıstak ile bu sezon için de devam etme kararı aldıklarını, Kıstak'ın talepleri doğrultusunda ve kulübün imkanları dahilinde transferler yaptıklarını vurgulayan Karacan, "Yaşanan tabloyu hayal olarak bile düşünemiyordum. Maalesef takım tutmadı ve uyum sağlayamadı. Takım olamadılar ve bu sonuç doğdu" diye konuştu.



Alınan sonuçta sakatlıkların da etkili olduğunu kaydeden siyah-beyazlı yönetici Karacan, "İki gün içinde 4 ciddi sakatlık yaşandı. Bunlar hafif sakatlıklar değil, sezonu kapsayan sakatlıklardı. Oyuncularla sık sık görüşüldü. Kazanmamız gereken çok önemli maçların hepsini kaybettik. Sakatlıklar ve yapılan transferler sonucunda takım olamadılar" ifadelerini kullandı.



'7 milyon lira harcanmadı'

Sosyal medyada voleybol takımına 7 milyon lira harcandığı yönünde haberler çıktığını ve bunun doğru olmadığını anlatan Erdal Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Şu ana kadar bayan takımına ödediğimiz rakamlar 614 bin lira, 53 bin 600 avro ve 73 bin 900 dolardır. Erkek voleybol takımına ödenen rakam ise 619 bin lira, 123 bin 500 avrodur. 7 milyon gibi rakamın paylaşılması doğru değil. Bu rakamları herkes denetleme kurulundan alabilir. Her şeye rağmen voleybol branşının yöneticisi olarak voleybolla ilgili görev yapanlar ve başta kendi adıma tüm Beşiktaş camiasından özür diliyorum. Voleybol takımı gelecek sezon bunu telafi ederek hak ettiği yere tekrar çıkacaktır. Erkek voleybol takımımız da küme düşmüş ancak tekrar lige dönmüştü. Şimdi tahminlerimizin üstünde bir başarı yakaladı."

#Voleybol
#Bayanlar Voleybol 1. Lig
#Beşiktaş
#Erdal Karacan
9 yıl önce
default-profile-img