|

Aysal'dan takıma: Sahada yüreğinizi koyun

Bir yandan yeniden aday olup olmamayı tartan Aysal, bir yandan da takımı yalnız bırakmıyor. Florya'da Prandelli ile takımın durumunu masaya yatıran G.Saray Başkanı, futbolculara da moral konuşması yaptı, korkusuz oynamalarını istedi

Taha Güvendi
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:30 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Aysal'dan takıma:  Sahada yüreğinizi koyun
Aysal'dan takıma: Sahada yüreğinizi koyun

Galatasaray'da şu günlerde kara bulutlar hakim olurken Başkan Ünal Aysal, kötü gidişe dur demek adına Florya'ya akın etti. Divan Kurulu üyeleriyle yaşadığı restleşme sonrası olağanüstü seçim kararı alan, aday olup olmayacağı belirsiz olsa da bir yandan liste çalışmalarını sürdüren Başkan Aysal, takımı da ihmal etmiyor. Dün sabah saatlerinde takımla bir araya gelen Aysal, teknik direktör Cesare Prandelli'den takımın son durumuyla ilgili bilgi aldı. Saha kenarında bir süre Prandelli ile sohbete tutuşan Aysal, futbolcularla da görüştü. Aysal'ın futbolcularla yaptığı görüşmede bir takım uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

SİZİN İÇİNİZDE CESARET VAR

Başkan Ünal Aysal'ın 'Kulağınızı her şeye kapatın. Ben sizin içinizde cesaret olduğunu iyi biliyorum. Sizden ricam sahaya yüreğinizi koyun, öyle oynayın. Siz bunu yapacak kapasitede oyuncularsınız. Sizden beklenti budur' şeklindeki ifadelerle takıma moral verdiği kaydedildi.

Sneijder: ManU'nun beni ikna etmesi zor

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'den Manchester United'a transfer olacağı yönünde çıkan haberler üzerine ilginç açıklamalar geldi. Hollandalı yıldız, 'İstanbul'da her şey güzel. Türkiye'ye tamamen adapte oldum. Kendimi çok rahat hissediyorum. Van Gaal'in benimle ilgilenmesi hoşuma gidiyor. O bir futbol uzmanı. Ancak şu anda gelip beni ikna etmeleri çok zor' ifadelerini kullandı. Sneijder, Inter'de oynadığı dönemde Manchester United'a transferinin gündeme geldiğini ve çok yaklaştıklarını ifade ederken, 'Ama şu anda bunu neden konuşuyoruz? Galatasaray için oynuyorum. Şampiyon olmak istiyoruz' dedi.

Yıldız futbolcu, ayrıca konuyla ilgili 'G.Saray beni ucuz miktara bırakmaz. Bir anlaşma olması zor görünüyor' diyerek takımdan ayrılma ihtimalinin bulunmadığını ifade etti.

Arsenal'de Debuchy 3 ay yok

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde 1 Ekim'de deplasmanda karşılaşacağı Arsenal'in sağ beki Debuchy, 3 ay sahalardan uzak kalacak.

Debuchy'nin yokluğunda Bellerin ya da yeni transfer Chambers'in oynaması bekleniyor. G.Saray'ın bir diğer rakibi B.Dortmund'da da Mkhitaryan'ın 4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

Kararını bugün açıklıyor

G.Saray'da seçim kararı sonrası yeniden başkan adaylığı için 'Ailem ve dostlarıma danıştıktan sonra karar vereceğim' diyen Ünal Aysal, kararını bugün açıklayacak. Bugün nihai kararını vereceğini belirten Aysal, muhalefetin henüz bir başkan adayı çıkarmamasıyla ilgili ise 'Ben seçimin Ocak ayında yapılmasını istemiştim. Ancak tüzük buna izin vermedi. Yapacak bir şey yok' demekle yetindi.

MUHALEFETTE HELVACI

Adnan Öztürk'ün henüz işlerini tasfiye etmemesi, Ali Dürüst'ün adaylığı düşünmemesi, Cemal Özgörkey ve Mehmet Helvacı'nın ismini ön plana çıkardı. Eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un ise Aysal'ın aday olmaması durumunda seçime gireceği konuşuluyor.

Sert yüzünü gösterdi

Galatasaray'da göreve geldiği günden bu yana sakin ve babacan tavrıyla dikkat çeken teknik direktör Cesare Prandelli, üst üste alınan kötü sonuçların ardından sert yüzünü gösterdi. Oyuncularının performansından memnun olmayan İtalyan teknik adam, futbolcularından daha agresif futbol istedi. Oldukça yavaş tempoda oynadıklarının altını çizen Prandelli, 'Daha hızlı olmalıyız' diyerek oyuncularını uyardı. Futbolcularından ayağında fazla top tutmamalarını isteyen tecrübeli teknik adamın antrenmanlardaki ciddiyeti de arttırdığı öğrenildi.

Sakalları kesti yeni sayfa açtı

G.Saray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin Aysal ile yaptığı görüşmenin fotoğrafında, yaptığı değişiklik hemen göze çarptı. Galatasaray'a geldikten sonra sakal bırakmaya başlayan, sahadaki etkisiz futbol ve olumsuz sonuçlar sonrası sakalını iyice uzatan Prandelli'nin traş olduğu dikkatlerden kaçmadı. Prandelli'nin bu yeni hali, 'Sakallardan kurtuldu, yeni bir sayfa açtı' şeklinde yorumlandı, bu durumun 3 puanın habercisi olduğu belirtildi. Ancak Prandelli'nin sakallarını kesme nedeninin futbol takımının bugün birlikte katılacağı reklam çekimi olduğu öğrenildi.

Melo'suz G.Saray'ın içi boş

İtalyan medyası, sezona kötü başlayan sarı kırmızılı takımı ağır dille eleştirirken, 'Prandelli'nin Türkiye macerası kısa sürebilir' yorumunu yaptı. Prandelli'yi yerden yere vuran İtalyanlar, seçim kararı alınan sarı-kırmızılı kulüpte bazı yöneticilerin İtalyan teknik adamı başarısızlıkta sorumlu tuttuğunu, Melo'nun yokluğunun büyük sorun teşkil ettiğini kaydetti. Melo'suz Galatasaray için 'Cezalı Felipe Melo'suz bir Galatasaray'ın içi boş. Şimdi tek umutları Brezilyalı futbolcunun tekrar sahalara dönerek takımı ateşlemesi. Aksi takdirde Prandelli'nin Türkiye macerası kısa sürebilir' yorumları yapıldı.


10 yıl önce