|

'Başarının sırrı inanmaktı'

Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde, Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi oyuncuları, kupaya uzanan yolda en önemli sırlarının "başarıya inanmak" olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:26 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 09:30 - 24/04/2015 Cuma
AA

Başbakanlığa ait özel uçak "ANA" ile dün akşam Trabzon'a gelen ve havalimanında coşkuyla karşılanan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi oyuncuları, yaşadıkları duyguları anlattı.



Final maçında takımın bir golüne imza atan Talha Aydemir, Trabzon'a dünya kupası getirdikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.



Şampiyonaya Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için gittiklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydemir, "Dünya şampiyonluğu çok farklı bir duygu. Orada o anı yaşamak lazım. Giderken başaracağımıza inandık. Hiçbir rakibimize boyun eğmeden, tüm maçlarımızı kazanarak şampiyon olduk. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



"Bana göre başarının sırrı inanmaktı" diyen Aydemir, şunları söyledi:



"Takım arkadaşlarımız ve hocalarımız olsun biz buna inandık. Elimizden gelenin en iyisini yaptık, zor şartlar altında ve çamurda oynadık, top gitmiyordu. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek kendimizi sevdirdik, çok mutluyuz. Tüm Türkiye'nin gözleri bizim üzerimizdeydi. Başbakanımıza da teşekkür ediyorum. En iyi şekilde bizi ağırladı ve hediyeler verdi, sağolsun. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum."



"Hepimiz hırslı oyuncularız"


Selim Dervişoğlu ise her şeyden önce başaracaklarına inandıklarına işaret ederek, "Biz hepimiz Trabzonspor altyapısında oynuyoruz. Çok hırslı oyuncularız, yenilgisiz de maçları bitirerek şampiyon olduk. İnsan hayatında kaç kez dünya şampiyonu olabilir ki? Çok mutluyuz" ifadeleriyle duygularını dile getirdi.



Genç oyuncu Dervişoğlu, organizasyonda silahların gölgesinde bir şampiyonluk yaşandığına yönelik haberler yer aldığını anımsatarak, "Bizi etkileyen olumsuz durum olmadı. Devlet her türlü önlemi almıştı. Güvenlik görevlilerin eşliğinde maçlara gittik. Yerel halk da bizi çok sevdi, desteklediler" diye konuştu.



Türkiye'de ve Trabzon'da kendilerine büyük bir karşılama yapıldığını, bunun da mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Dervişoğlu, "Herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, altyapı koordinatörümüz Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'daki ağabeylerimiz hepsi aradı, tebrik ettiler. Hepsinden Allah razı olsun, değerli hissettirdiler. Şehrimizin, ülkemizin ihtiyacı vardı. Kendimizle gurur duyduk, inanılmazdı. Özel uçakla Trabzon'a gelmek, karşılanmak çok güzeldi" ifadelerini kullandı.



"Kenetlendik, iyi bir aile olduk"


Ahmet Eren ise şampiyonadaki maçların yoğun tempoda ve yorucu geçtiğini belirterek, "Bunun üstesinden rahatça ve disiplinli çalışmayla geldik. Kenetlendik iyi bir aile olduk. Sonunda bunun meyvesini aldık" diye konuştu.



Kupayı Türkiye'ye getirdikleri için mutlu ve gururlu olduklarını anlatan Eren, yine böyle başarılar yaşamak istediklerini kaydetti.



Eren, Başbakanlığa ait uçakla Trabzon'a gelmelerinin gurur verici bir şey olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz mutlu olduk. Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

#erdoğdu lisesi
#trabzon
#şampiyon
9 yıl önce