|

Beşiktaş'ta ilk hedef Avrupa

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, UEFA Avrupa Ligi'nde 27 Kasım Perşembe günü Yunanistan'ın Asteras ekibiyle yapacakları karşılaşmaya galibiyet için çıkacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
15:13 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 13:17 - 25/11/2014 Salı
AA
Albayrak, yaptığı açıklamada, takımın son maçlarda aldığı sonuçlarla moral bulduğunu belirterek, "Asteras karşısında galibiyet alarak gruptan çıkmayı garantilemek istiyoruz" dedi.


Kendileri açısından her şeyin iyi gittiğini vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Asteras'ı yenebilecek güçteyiz. O yüzden galibiyet hedefiyle gidiyoruz. Gruptan çıkmak için bir puan yetiyor ama lig usulü olduğu için avantajımız yokmuş gibi hareket ediyoruz" diye konuştu.


Metin Albayrak, her karşılaşmaya galibiyet için çıktıklarını anlatarak, "Yunan ekibi, kendi sahasında iyi futbol oynuyor. Bunu biliyoruz. Teknik ekibimiz de çok iyi biliyor. Keyifli ve güzel bir maç olacak" ifadelerini kullandı.

"İyi forvet hattımız var"


Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Albayrak, iyi bir forvet hattına sahip olduklarını söyledi.


Kadrolarında bulunan yabancı oyuncuların  kalitesine dikkati çeken Albayrak, şunları söyledi:


"İyi bir arkadaşlık ortamı yakaladık. Takımın güzel futbol oynaması ve başarıyı yakalamasında bu çok önemli bir etken oldu. Demba Ba, arkadaşlıkları çok iyi olan biri. Tek hedefimiz kazanmak. Kazanırken atılan gollerin en önemli parçası Demba Ba. Ancak bu sezon forvet hattımız çok iyi. Sadece Demba Ba değil Gökhan, Olcay, Cenk, Mustafa da var. Oynayan, oynamayan her futbolcumuz çok kaliteli. Diğer rakiplere göre daha kaliteli forvet hattına sahibiz." 


Yapımı süren Vodafone Arena'nın açılış töreniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Metin Albayrak, İspanya'nın Barcelona takımının açılışa gelmesinin olasılıklardan biri olduğunu ifade ederek, "Sponsorumuz Beko, onların da sponsoru. Kesinleşmiş bir şey yok. Ama sponsorumuzdan böyle bir düşünce geldi" diye konuştu.


"Dostane maç olacaktır"


THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan maç öncesinde bir Sırp taraftarın öldürülmesinin, Asteras maçını etkilemeyeceğini kaydeden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Yaptığımız iş spor. Sporun özü dostluk ve kardeşliktir. Sporu spor için yapmak lazım. Bir insanı kaybetmek çok üzücü. Bunlar tasvip etmediğimiz olaylar. İşin içeriğini bilmiyoruz. Bizim duruşumuz belli. Her zaman barışı, dostluğu ve kardeşliği öne alan, bunu ilke edinmiş bir camiayız. Asteras maçında böyle şeylerin olacağını düşünmüyorum. Dostane bir maç olacaktır. Biz kendilerini burada iyi ağırlamıştık. Partizan ile de iyi dostluğumuz oldu. Bu spor. Ne yaparsanız yapın doğasında yenmek ve yenilmek var."
#Futbol
#UEFA Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Metin Albayrak
#Galatasaray Liv Hospital
#Kızılyıldız
#Asteras
9 yıl önce