|

Bu başarı İstanbulluların hakkı

Amatör branşlarda Türkiye’nin lokomotifiyiz. Cüzi miktarlarla Avrupa Şampiyonu, Dünya Şampiyonu çocuklar çıkarıyoruz. Her gün yurt dışından madalya taşıyoruz. Sporcularımız Avrupa’da ülkemizin gururu oluyor. Bu kulüp İstanbul’a hizmet ediyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:22 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Temmuz 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü başkanlığına seçilen, 7 Haziran’daki seçimlerde de AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı olan Ahmet Hamdi Çamlı, Türkiye’nin spordaki gururu İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün kapılarını Yeni Şafak’a açtı. Her zaman savunduğu gibi “Biz dünyanın en büyük spor kulübüyüz” ifadesini kullanan Başkan Çamlı, “Dünyada Real Madrid gibi dev bütçeli kulüpler olabilir. Ben paranın büyüklüğünden bahsetmiyorum. Spor kulübünün büyüklüğünden bahsediyorum. Bir spor kulübünün büyüklüğünü tartmak için ne kadar lisanslı sporcusu var, kaç branşta hizmet ediyor buna bakılır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un 40 bin lisanslı sporcusu var. Dünyada 40 binden fazla lisanslı oyuncusu olan kulüp varsa gelsin. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, dünyanın en büyük spor kulübüdür. Bu başarı İstanbulluların hakkı” şeklinde duygularını ifade etti. 

AMATÖRE ODAKLANDIK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un bütün amatör branşlarda ülkenin yükünü çeken ve bütün milli takımlara sporcu veren bir spor kulübü olduğunun altını çizen Çamlı, şu ifadeleri kullandı: “Futbol branşımızı Başakşehir A.Ş’ye devrettik. Futboldan geri çekilmiş olduk. Zaten bizim esas hizmet amacımız amatör branşlardı. Biz şimdi amatör branşlarımızı ön plana çıkarıp, tanıtmaya çalışıyoruz. Sonuçta burası 17 milyon İstanbullu’nun kulübü. Onlara hizmet ettiğimizi biraz daha gösterme fırsatı yakaladık. Amatör branşlarda Türkiye’nin lokomotifiyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor olmasa Türkiye’de spor çöker.”

8 MADALYADAN 6’SI BİZDEN

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Çamlı, amatörlere yatırım yapılması halinde başarıların artacağını söyledi. Başkan Çamlı, "Özbekistan’daki Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye 8 madalya aldı. 6’sı bizim sporcularımızdı. Futbola milyon Eurolar harcanıyor ancak bir başarı yok. Biz burada cüzi miktarlarla çocuklarımızı Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu yapıyoruz. Her gün yurt dışından madalya taşıyoruz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan motivasyon kaynağımız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün oyuncusu olduğunu hatırlatan Ahmet Hamdi Çamlı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kulübümüzün oyuncusu olması, başkanlığımızı da yapmış olması bize ayrı bir motivasyon sağlıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ilgisi ve desteği inanılmaz” diyerek Erdoğan ve Topbaş’ın emeğine dikkat çekti.  


Spor engellilere umut oluyor

Belediyenin bedensel engelliler için çok büyük faaliyetleri var. Biz de kulüp olarak Bedensel Engelli vatandaşlarımıza her türlü spor imkanını tanıyoruz. Yüzme branşında Avrupa Şampiyonası’nda Beytullah Eroğlu ile ikinciliğimiz var. Bu başarılar, bütün bedensel engelli vatandaşlarımıza motivasyon oluyor. Hayata küsmüyorlar, bir umut ışığı oluyor. Biz de bu sevince ortak olabiliyorsak ne mutlu bize.


40 BİN

13 bin 316 spor kulübü, 807 bin 173 faal sporcusu bulunan Türkiye’de, bin 740 spor kulübü, 409 bin 601 faal sporcusu bulanan İstanbul’da bu sporcuların 40 bini Belediyespor bünyesinde. 


Tüm çabamız 2016 Rio Olimpiyatları için

"Tüm çalışmalarımız 2016 Rio Olimpiyatları için. Ülkemizin yüzünü, vatandaşımızın yüzünü nasıl güldürürüz diye bütün çabamız. 30-35 civarı Olimpiyat’a gitme potansiyeli olan sporcumuz var. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte taramalar yapıyoruz. Kadir Topbaş başkanımızın desteği ile İstanbul’da 135 lisenin bahçesine spor salonu yapıldı. Şimdi bu liselerden oyuncu topluyoruz."


Voleybol:
Erkeklerde Avrupa Challenge Kupası, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nda 3.’lük. Bayan takımı, 3. Lig’den 2. Lig’e yükseldi.  Altyapıda ise küçük takım Türkiye 3.’sü, yıldız takım ise Türkiye 4.’sü.

Basketbol:
2. Lig’den Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne yükselen kulüp, son 9 maçın 7’sini kazanarak ligde 10. sırada. 

Masa Tenisi:
Erkeklerde lig ve kupada şampiyonluk. Bayanlarda lig ve kupada 6.’lık. 

Buz Pateni:
Genel klasmanda Türkiye 4.’lüğü.

Bedensel Engelli Yüzme:
Türkiye Şampiyonası’nda 92 altın, 79 gümüş ve 64 bronz olmak üzere toplam 235 madalya. Üst üste 2. kez Türkiye şampiyonluğu. Beytullah Eroğlu, Avrupa 2.’si, Özlem Kaya Avrupa 7.’si.

İzcilik:
35 bin lisanslı izciyle dünyanın en büyük izci kulübü. 

Badminton:
Kulüp, Terfi Ligi’nden 1. Lig’e yükseldi. Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, olimpiyat yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Halter:
Daniyar İsmayilov ve Emrah Aydın, Türkiye Şampiyonu. 

Karate:
Büyük Erkek Kata ve kumitede Türkiye şampiyonluğu, Bayanlar kumitede Türkiye 2.’liği. Aykut Kaya Avrupa Şampiyonu, Merve Çoban Dünya 3.’sü. Alparslan Yamanoğlu ve Samet Gök, gençlerde Avrupa Şampiyonu. 

TekVANDO:
Kulüpler Şampiyonası genel klasmanda Türkiye 3.’sü, bayanlarda Türkiye 3.’sü, erkeklerde ise Türkiye 4.’sü. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Genel Klasmanda, Büyük, Genç ve yıldız bayanlarda şampiyonluk, yıldız erkeklerde ise Avrupa 3.’lüğü. Servet Tazegül 2014 Avrupa Şampiyonu, Nur Tatar Avrupa 3.’sü.

Güreş:
Grekoromen ve Serbestte Türkiye şampiyonluğu, Dünya Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda serbestte 3.’lük. Gençler Grekoromende Türkiye Şampiyonluğu, U-23'te Türkiye 2.’liği ve miniklerde ise Türkiye 3..’lüğü. Selçuk Çebi, Cenk İldem ve Servet Coşkun Avrupa 2.’si, Soner Demirtaş ve Yakup Gör ise Avrupa 3.’sü. Yunus Özel ve Yakup Gör Dünya 2.’si, Selçuk Çebi, Cenk İldem ve Selim Yaşar ise Dünya 3.’sü.

JUDO:
Erkek ve bayanlarda Türkiye şampiyonluğu. Dilara Lokmanhekim Gençler Dünya 2.’si ve Avrupa Şampiyonu, Oğuzhan Karaca Gençlik Olimpiyatları 3.’sü.

ATLETİZM:
Türkiye Kros Ligi şampiyonluğu, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 2.’lik.

Her sporcu altyapıdan

“Her takımımızda sporcularımız altyapılardan yetişme. Biz buna çok dikkat ediyoruz. Voleybolda yetiştirdiğimiz oyuncularla Avrupa’da da ülkemizi temsil ediyoruz. Basketbolda 1. Lig’deyiz. ‘Düşer’ dedikleri takım şimdi Play-Off potasında. Basketbol çok yabancıyla oynandığı için, yabancı transferine mecbur kalıyoruz. Basketbol, altyapısı olmayan bir branş."

#Ahmet Hamdi Çamlı
#Real Madrid
#İstanbul Büyükşehir Belediyespor
9 yıl önce