|

Bursa'da tribünler yarı dolu yarı boş

Bursaspor'un geçtiğimiz sezondan kalan saha kapatma cezasının tribün kapatmaya çevrilmesi nedeniyle Galatasaray karşılaşmasında 2 tribün yeşil-beyazlı taraftarlara kapatıldı. Buna göre Teksas ve Maraton tribünlerine seyirci alınmadı.

Dha
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 19:30 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bursa'da tribünler yarı dolu yarı boş
Bursa'da tribünler yarı dolu yarı boş
Stat önünde passolig kuyruğu

Bursasporlu taraftarlar, bu sezon uygulamaya konulan Passolig Kartlarına beklenilen ilgiyi göstermemişti. Ancak dün Bursa Valisi Münir Karaloğlunun açıklamasının ardından maç öncesi Atatürk Stadı önündeki 4 adet Passolig Kart gişesi önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşması dikkat çekti. Yeşil-beyazlı taraftarlar zaman zaman işlemlerin yavaş ilerlemesi nedeniyle tepki gösterdiler.

Kapılar 17.00'de açıldı

Güvenlik toplantısında alınan karar sonrasında Atatürk Stadının Açık Kale Arkası, Misafir Tribünü, Kapalı, VİP Tribünü giriş kapıları saat 17.00'de açıldı. Yeşil beyazlı taraftarlar kapıların açılmasıyla birlikte tribünlerdeki yerlerini aldılar. Tribünlere ilk giren taraftarlar ise Galatasaray taraftarları oldu.

Zemin sulandı

Aşırı sıcaklar nedeniyle Atatürk Stadının zemininin kurumaması için maçın başlamas1nı iki saat kala bölge bölge sulamaya başladılar. Böylece futbolcular sert zemin yerine futbola daha uygun bir zeminde mücadele etme fırsatı buldular.

Maç öncesi dostluk

Bursaspor ve Galatasaray takımları 17.30da Atatürk Stadına geldi. Her iki takım futbolcuları zemini kontrol etmek amacıyla sahaya çıktılar. Yeşil beyazlı ve sarı kırmızılı takımın futbolcuları sarmaş dolaş oldular. Özellikle Kayseri Erciyesspor'da forma giyen bu sezon ayrı takımlarda görev yapan Traore ile Yasin'in kol kola soyunma odasına gitmeleri maç öncesinin en güzel hareketiydi.

Güneş'ten yabancı sürprizi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısına iki yabancı ile çıkması dikkat çekti. Fernandao ile Traore'yi sahaya süren Güneş, Belluschi, Holmen, Josue ve Civelliyi yedek kulübeye çekmesi sporseverleri şaşırttı. Geçen sezonu Pilot Takım Yeşil Bursa AŞ'de geçiren 17 yaşındaki savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy'un 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Güneş, diğer yabancılar Frey ile Taiwo'yu maç kadrosuna almadı. Bursaspor'da geçen sezondan cezalı olan Şamil ise kadroda yer almadı.

Tribünde 1000 Galatasaraylı

Galatasaraylı taraftarlar Bursaspor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 1000 sarı-kırmızılı taraftar tribünlerdeki yerini alarak takımlarına destek oldular.

Galatasaray'da üç değişiklik

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasından sonra Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli üç değişikliğe gitti. Manisa'da sahaya sürdüğü Olcan Adın, Yasin ve Alex Telles'i yedek kulübesine çekerken, Bruma, Hakan Balta ve Yekta'yı ilk onbirde sahaya sürdü.

10 yıl önce