|

Cizre'de 3. Lig coşkusu

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup'ta Cizrespor, cezası nedeniyle Şanlıurfa'da oynadığı maçta takipçisi 12 Bingölspor'la 0-0 kalarak şampiyon olup 3. Lig'e yükselirken taraftarlarının kutlaması yağmura rağmen gece yarısına kadar sürdü.

Yeni Şafak
18:20 - 30/03/2015 Monday
Güncelleme: 15:24 - 30/03/2015 Monday
DHA
Açıklama ekle
Açıklama ekle

Cizrespor, 25. dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kaldığı maçın sonunda ligi 56 puanla tamamlarken en yakın takipçisi 12 Bingölspor ise 54 puanda kaldı. Spor Toto 3. Lig'e çıkmaya hak kazanan Cizrespor, ilçenin 2007 yılında veda ettiği profesyonel lige 8 yıl aradan sonra geri dönmesini sağladı. 2007'de düşen Cizrespor kapanırken daha sonra Cizre Basraspor'un ismi değişerek Cizre Spor oldu.



Futbolcular, dönüşlerinde binlerce taraftarı tarafından karşılandı. Sevgi gösterileri arasında 4 saat sonra Cizre'ye ulaşan kafile, ilçe merkezinde tur atarken havai fişek gösterisi düzenlendi. Kulüp Başkan Salih Sefinç, sezon boyunca kendilerini yanlız bırakmayan taraftarlarına sevinç yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Takım kaptanı Serkan Eyüpoğlu ise, "Bizim için çok güzel bir duygu. Yaklaşık 8 aydır gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Yeri geldi kötü maçlar oynadık ama sonunda istediğimizi aldık. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


#cizrespor
#12 bingölspor
#bölgesel amatör lig
#3. lig
9 years ago