|

Derbiler bizim: Ezeli rakibe gözdağı

Bu hafta 3 kulvarda Fenerbahçe’yle karşılaşacak olan Galatasaray’ın, futbol, erkek basketbol ve kadın basketbol teknik patronları biraraya gelerek ezeli rakiplerine seslendi. Oynanacak derbileri ve liglerindeki durumlarını değerlendiren antrenörler, camiaya da şampiyonluk sözü verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:41 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, hedeflerinin her maçtaki gibi galip gelmek olduğunu belirtirken Kadıköy'de kazanmanın zorluğuna dikkat çekti. "Zoru başarmak bizim için çok önemli" diyen genç teknik adam, "İnşallah iyi bir maç oynayacağız. Futbolun güzelliklerini ortaya koymak, Kadıköy'e iyi bir mücadeleyle Fenerbahçe derbisini kazanmak için gideceğiz" ifadesini kullandı.

AVANTAJLIYIZ AMA HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL

İkinci sıradaki Beşiktaş'ın 3, üçüncü F.Bahçe'nin 4 puan önünde bulunduklarının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Şu anda avantajlı gibi gözüküyoruz ama şampiyonluğu konuşmak için erken. 'Şampiyon olduk' diyemeyiz. Hiçbir şey bitmiş değil. Aynı ciddiyetle ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İnşallah sonunda gülen taraf biz oluruz" yorumunu yaptı.

ATAMAN: TAKIMIMA GÜVENİYORUM

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ise önlerinde THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid ve Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'le karşılaşacakları zorlu bir süreç bulunduğunu hatırlatarak “Fenerbahçe Ülker maçında maalesef sahada olamayacağım. Basın toplantısında, sahada olacağımı söylemiştim ama hakemler iki faulü de direkt olarak bana vermişler. Bunu ancak karşılaşma sonrası maç kağıdında görebiliyorsunuz. Benim yokluğum hiç önemli değil. Aynı teknik kadroyla biz ligde üst üste şampiyonluklar yaşadık. Yardımcılarıma ve oyuncularıma güveniyorum” diye konuştu. 

MEMNUN: YENMEK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ise bugün Fenerbahçe ile oynayacakları FIBA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında kendilerine güvendiklerini söyledi. Memnun,  daha önce F.Bahçe'yi deplasmanda yendiklerini hatırlatarak "Aynı inançla bu başarıyı tekrarlayacağımızı biliyoruz" dedi.

Arroyo ayrıldı

Sezon başından beri sorunlarla boğuşan G.Saray Liv Hospital'da yaşanan ödeme krizi sonucu Porto Rikolu yıldız Carlos Arroyo takımdan ayrıldı. Basketbol şubesinden sorumlu Ural Aküzüm, Porto Rikolu oyuncunun davranışları nedeniyle Başantrenör Ergin Ataman'ın yönetime rapor sunduğunu aktarırken, Arroyo da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "G.Saray’ın sahip olduğu dengesiz finansal durumu, benim artık buranın bir parçası olamayacağımı gösterdi bana" ifadelerini kullandı. Ödemelerini zamanında alan Arroyo'nun yaklaşık 1 aylık gecikme olunca 530 bin dolar alacağını istediği, Ataman'ın raporu üzerine de yönetimin kendisine ayrıcalık tanımayacağını söylemesi üzerine yıldız oyuncu ayrılığı duyurdu.


Burak sevinci!

G.Saray'da, sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Burak Yılmaz, takımla çalışmalara başladı. Geçen hafta Erciyes maçında oynamayan yıldız golcü dün akşam takımla çalışırken, derbide forma giymesi bekleniyor.


G.Saray’da kupa mesaisi

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında TT Arena Stadı’nda Manisaspor’u ağırlıyor. Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yöneteceği maç saat 20.30 başlayacak. G.Saray'da sakatlığı geçen Semih ilk 11'de başlarken, sakatlıkları süren Melo ile derbi için hazırlanan Burak oynamayacak.


İlk derbi bugün

G.Saray Odebank Kadın Basketbol takımı, bugün Euroleauge çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe ile Ülker Sport Arena'da saat 20.30'da karşı karşıya gelecek. 


Euroleague / 6 Mart: G.Saray-F.Bahçe

Süper Lig / 8 Mart: F.Bahçe-G.Saray

TBL / 9 Mart: G.Saray LH-F.Bahçe Ülker

Euroleague / 11 Mart: F.Bahçe-G.Saray

* Euroleague'deki 3. maç gerekirse oynanacak (Seride durum 1-1 olursa)
#Hamza Hamzaoğlu
#Kadıköy
#Beşiktaş
9 yıl önce