|

Devler fırsat tepti

A Milli Basketbol Takımı, Yeni Zelanda galibiyetiyle başladığı Dünya Şampiyonası'nda ikinci yenilgisini aldı

.
00:00 - 3/09/2014 mercredi
Güncelleme: 23:46 - 2/09/2014 mardi
Yeni Şafak
Devler fırsat tepti
Devler fırsat tepti

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. maçına Ukrayna karşısında çıkan A Milli Takım, salondan 64-58 yenik ayrıldı. İlk maçında Yeni Zelanda'yı mağlup eden, ikinci maçında ABD'ye yenilse de son çeyreğe kadar sergilediği başarılı oyunla dünyanın takdirini kazanan 12 Dev Adam, ilk kez Dünya Şampiyonası'nda boy gösteren Ukrayna karşısında aynı başarıyı gösteremedi. Ukrayna'ya en son 12 yıl önce mağlup olan Milliler, rakibiyle 8. mücadelesinde 3. yenilgisini aldı.

Ömer Aşık'ı çember altında iyi kullanan Devler, iyi savunmaya karşılık hücumda pek gününde değildi. İlk çeyrek 13-13 eşitlikle geçilirken Ömer, bu periyoda 8 sayı, 10 ribaund sığdırdı. İkinci çeyrekte iki takım da hücumdan eli boş dönmeye başlayınca Milliler, uzunca bir süre oyunu lehine tuttu. Son 2 dakikaya 5 sayı farkla giren Devler, devreyi 1 sayı farkla 26-25 önde bitirdi.

Ömer Aşık'ın performansıyla taşıdığı Milliler, üst üste sayılar yiyerek bir ara 6 sayı geriye düştü; 3. çeyrek 41-39 Ukrayna lehine geçildi. 4. çeyreğin ilk yarısına Ukrayna'nın hücum performansı damgasını vurdu. Bu dönemde şutlarla ve pota altı oyunuyla skor üreten Ukrayna farkı 7'ye kadar çıkardı; maçı da 64-58 kazandı. Ukrayna böylelikle 3. maçında ikinci galibiyetini aldı.

2.'lik için 7 sayı fark gerekiyor

Ukrayna'ya yenilen 12 Dev Adam, grup 2.'liği şansını zora soktu. Bugün Finlandiya ile karşılaşacak Milliler, grup 2.'si olabilmek için salondan en az 7 sayı farkla galip ayrılması gerekiyor. Finlandiya, Ukrayna'yı 5 sayı farkla mağlup ettiği için 3'lü averajda öne geçebilmek adına Milli Takım'a en az 7 sayılık galibiyet şart.

Ribaund kralı Ömer

Milli Takım'da sahanın en iyisi Ömer Aşık'tı. Milli basketbolcu, attığı 16 sayının yanı sıra aldığı 20 ribaundla takıma büyük katkı sağladı. Ömer'in bu performansına rağmen galibiyet gelmedi.

Meksika siftahı Angola ile yaptı

FIBA 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda dünün ilk maçında Meksika, Angola'yı 79-55 mağlup etti. D Grubu mücadelesinde ilk çeyrek 20-15 Angola lehine sonuçlanırken Meksika, devreyi 36-35 önde geçerek oyuna denge getirdi.

3. çeyreği de 57-45 üstünlükle geçerek maçı lehine çeviren Meksika, son çeyrekte de ağırlığını artırdı ve karşılaşmayı 24 sayı farkla kazanmayı bildi. İlk maçında Litvanya'ya, ikinci maçında da Slovenya'ya kaybeden Meksika, Angola karşısında ilk galibiyetini alırken Angola ise; 2. yenilgisini tattı. Diğer maçlarda ABD, Yeni Zelanda'yı 98-71, Avustralya, Litvanya'yı 82-75 mağlup etti.

Milliler nereye onlar oraya

12 Dev Adam, İspanya'da madalya mücadelesi verirken tribünlerde yüzlerce Türk'ün desteği eksilmedi. Yasemin Gökpınar ve kardeşi İbrahim Gökpınar ise diğerlerinden çok farklı. Abla kardeş, A Milli Basketbol Takımı'nı her maçında olduğu gibi İspanya'da da yalnız bırakmadı.


il y a 10 ans